dimecres, 22 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ocupació en el sector turístic maresmenc creix un 13% des del 2008

Platja de Calella | Arxiu

L’informe ‘Activitats turístiques. Situació laboral’, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, mostra cinc anys consecutius d’increment de l’ocupació en el sector turístic maresmenc. D’aquestes dades es desprèn que l’any 2016 el sector ha donat feina a 14.167 persones superant en prop d’un 13% els llocs de treball que el sector tenia el 2008, abans de l’inici de la crisi econòmica.

Actualment, el Maresme té registrades 1.690 empreses que es dediquen al turisme (serveis d’allotjament, menjars i begudes, agències de viatges i operadors turístics). El nombre de negocis del sector ha experimentat un creixement interanual del 3,24%.

L’any passat, el sector va donar feina a un total de 10.938 assalariats (un 9,39% més que l’any anterior) i a 3.229 autònoms, una xifra que en aquest cas representa un descens del 0,25% respecte a 2015. El volum més important d’ocupació, tant pel que fa a assalariats com a autònoms, el generen els serveis de menjars i begudes.

Fonts comarcals destaquen que aquesta radiografia laboral indica que el sector turístic al Maresme gaudeix de bona salut pel que fa a ocupació. Malgrat aquesta lectura positiva, les mateixes fonts assenyalen que analitzant les dades es posa en evidència el caràcter estacional del sector. Depenent de l’època de l’any, varien els comptes de cotització i la grandària de les empreses; així com la contractació de personal que segueix una pauta cíclica, amb un clar augment el segon i tercer trimestre de l’any i una caiguda en el primer i quart trimestre.

Aquesta forta estacionalitat del sector indica que el sol i la platja continuen sent el principal pol d’atracció de visitants al Maresme, una inèrcia que el Consorci de Turisme vol capgirar donant relleu als valors patrimonials, culturals, esportius, gastronòmics… de la nostra comarca. L’objectiu és donar a conèixer aquesta diversitat i riquesa per ampliar perfils de turistes a través de la fidelització del client, la creació de nous productes turístics i el coneixement de les inquietuds del visitant per oferir-li serveis i productes adaptats.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris