divendres, 03 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

No ens mereixem la independència?

Foto: Vicens Tomàs

Com és possible que en una oportunitat única en la història de Catalunya no aprofitem el que és el somni dels catalans des de fa tres segles, ser ‘Republicans’. La llista única és imperativa. Què és això de que algun partit no s’uneixi als altres que defensen el mateix?

Amb la voluntat del poble hem de fer pinya, i d’aquesta manera afavorir el resultat total final unitari. La ciutadania vol i necessita, ara més que mai, fortalesa i unitat, doncs la unió sempre és i ha sigut la força.

Crec que cada persona individualment com a militant d’un partit ha de fer un anàlisi profund. “Els polítics és deuen al poble, no el poble als polítics”. “Els partits és deuen al poble, no el poble als partits polítics”.

Foto: Arxiu

El protagonisme democràtic ha de ser el del poble, no el dels caps dels partits que de vegades s’excedeixen amb l’ambició de poder.

És vergonyós que els mateixos que van aconseguir posar-se d’acord el passat dia 27 d’octubre amb un èxit clamorós i històric en el Parlament, amb 70 vots a favor de la independència, ara s’arronsin.Per què dubteu? No seran motius de protagonisme? De lideratge? o potser econòmics?

En aquests temps convulsos, d’uns valors canviants i d’incerts protagonismes personals, no es pot vaticinar res. Encara que en principi sí, el poble sí, aquest no ha fallat, sinó tot el contrari! Ha estat en tot moment exemple d’un suport incommensurable.

Precisament per això els polítics no poden fallar, han de continuar estant a l’alçada. Confiem que aconseguirem els nostres objectius amb llista única o no. El proper 21 de desembre les eleccions Autonòmiques, amb una votació legal, segons els que es mouen precisament amb la tradicional, continua i profunda il·legalitat.

Foto: Arxiu

Doncs no fallem. Si guanyem, segurament que com sempre un dels governs més corruptes de Europa no ho voldrà reconèixer, encara que sigui el que l’ha promulgat. Però no tirem mai la tovallola, tenim la possibilitat que alguns del països democràtics d’Europa – que algun hi haurà- girin el cap, ens mirin i sí la considerin legal, democràtica, reivindicativa, justa, i l’expressió de la voluntat del poble català. Aquesta, possiblement, pot ser la nostra victòria.

Crec que la mala política i repressió indignant feta servir pel govern espanyol amb el ‘A por ellos’ i fent presos polítics serà, en part, la que definitivament ens porti a una inexorable majoria aclaparadora.

Som-hi! Votem i guanyarem!

Unes petites dades

Cens 21-D : 5.553.983
80% de participació: 4.443.186

Perquè el sí guanyi amb un 60% cal que la força o forces del sí a la República sumin 2.665.912 vots.
L’1-O, amb un escenari de violència, els vots del sí van sumar 2.050.000.
Amb les urnes intervingudes, el resultat s’estima en 2.500.000 vots.

Estem parlant d’uns números que superen de llarg els 80 diputats. Catalans, a les urnes!

Josep Garriga | Santa Susanna

Atenció, última hora:

Avui, 11 de novembre, el partit ERC ha anunciat que no participarà en la llista unitària. Es presentarà sol, independent.

1 comentari per a “No ens mereixem la independència?”

  1. alfred ha dit:

    lo que no nos merecemos son a unos políticos nacionalistas que han hundido la economía catalana y que nos han mentido.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris