dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Nosaltres dos’, de Xavier Bosch

Portada del llibre

Després de l’èxit d’Algú com tu, Premi Ramon Llull 2015, Xavier Bosch escriu una novel·la d’estil semblant fugint de la trilogia policíaca i detectivesca publicada anteriorment i protagonitzada pel periodista investigador Dani Santana.

A Nosaltres dos, Bosch narra la vida d’en Kim i la Laura. Ell, fill d’en Paco, propietari d’un hotel al Passeig de Gràcia, és un noi seductor i aparentment frívol a qui la vida fins ara li ha estat molt fàcil. Ella, la Laura, és filla de Banyoles, de família humil, i tota una idealista.

Estudien interpretació i coincideixen a la universitat. Els manen de fer un treball junts i és en aquest moment en què s’adonen que no està bé jutjar ningú per les aparences. Descobreixen que, tot i les seves diferències, poden ser amics i es converteixen no en uns amics qualsevols sinó en uns amics de veritat: tots dos saben que podran comptar l’un amb l’altre sempre, que s’ho podran explicar tot.

Decideixen, de joves, no traspassar els límits d’aquesta amistat per no fer-la malbé i ho aconsegueixen. Cadascú fa la seva vida amb les seves respectives parelles, temporals primer i més definitives més endavant.

Però el que tenen és tan especial que provoca gelosies, dubtes, enveges a les persones més estimades i properes de cadascun d’ells.

La Laura decideix posar distància i marxar a l’estranger però, amb tot, sempre torna al costat del Kim quan aquest la necessita ja que la seva vida, tan plàcida fins ara, el colpeja durament amb una desgràcia.

No desvetllarem com acaba el final d’aquesta intensa història en la qual es planteja si realment pot existir o no una amistat entre un home i una dona.

El que sí que farem, però, es recomanar-vos aquestes més de cincentes pàgines per viure durant un temps amb uns personatges tan ben descrits i tan rodons que el lector acaba fent-se’ls seus. Xavier Bosch té la particularitat de fer-nos endinsar en les seves ànimes i fer-nos viure la vida d’en Kim i la Laura.

Bona lectura!

Marta Rocafort

La Fitxa

Títol: ‘Nosaltres dos’
Autor: Xavier Bosch
Editorial: Columna
PVP: 21 euros
Font: Lliberia ‘El Faristol’ de Calella

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris