dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Organitzen tres marxes simultànies contra la urbanització de La Cisa i Can Nolla

Foto: ‘La Cisa per a tothom’

Després de les seves darreres accions, la plataforma ‘La Cisa per a tothom’ ha organitzat noves mobilitzacions contra la urbanització dels paratges de La Cisa i Can Nolla a Premià de Dalt. Aquest dissabte 13 de maig, a les 4 de la tarda, la plataforma ha convocat a tres punts a les persones que vulguin participar-hi: les places de la Vila de Premià de Dalt, Vilassar de Dalt i Premià de Mar. Aquests són els tres municipis afectats pel que anomenen ‘megaplans urbanístics’ de la Cisa i Can Nolla, on es preveu construir, en total, gairebé 600 habitatges de luxe els propers mesos.

Des de les respectives places dels tres municipis, les marxes avançaran simultàniament aquest dissabte fins a confluir a La Cisa on, a partir de les 6 de la tarda, els participants hi acamparan fins l’endemà. En aquest mateix indret, l’organització ha preparat un concert i un sopar popular “col·lectiu i rebel”. L’acció continuarà l’endemà, diumenge 14, al mateix punt. A les 11 del matí començarà una descoberta guiada de l’entorn i també hi faran un taller infantil. Seguiran, el mateix diumenge, amb un dinar popular a la 1 del migdia i, a les 4 de la tarda, també hi faran una assemblea final.

Segons denuncia ‘La Cisa per a tothom’, la zona afectada per l’esmentat pla urbanístic és un dels últims grans espais naturals sense urbanitzar del Baix Maresme. Per aquest motiu reclamen “un altre model de comarca” per evitar que “ens trinxi la nostra terra i la nostra memòria històrica”. La mateixa plataforma ha fet una crida a la ciutadania, i especialment a la població local, perquè els acompanyi en aquesta mobilització, i en la campanya que impulsen. Segons els membres de la plataforma, el Maresme no necessita centenars de xalets de luxe perquè “en té de sobres”. També es posicionen “fortament en contra de la destrucció del corredor natural de La Cisa-Can Nolla com a espai natural i simbòlic d’aquests municipis”.

 

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris