dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Palafolls es desmarca de la desfilada de legionaris durant la processó

Cartell de la processó

L’Ajuntament de Palafolls ha sortit al pas en relació a la més que probable presència de legionaris durant la processó de Setmana Santa programada aquest dijous, tot recordant que el consistori no promou ni organitza cap processó religiosa al municipi.

Segons expliquen fonts municipals a través d’un comunicat, només hi ha una petició feta per l’ex-regidor del PP – actualment regidor no adscrit – Óscar Bermán com a ‘confrare major’ de la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria, sol·licitant autorització per a fer una processó pels carrers de Sant Lluís.

Les mateixes fonts asseguren que no hi ha cap petició i, per tant, “cap autorització“,  que un cos de legionaris, ex-legionaris o associacions similars pugui desfilar pel municipi. En aquest sentit, el consistori palafollenc afegeix que la seva presència serà “responsabilitat exclusiva” de l’entitat organitzadora.

Per altra banda, cal recordar que l’any passat l’Ajuntament de Palafolls va aprovar en ple, i per una àmplia majoria, una moció expressant el “rebuig a la presència d’antics legionaris i cossos paramilitars en actes estrictament religiosos“. Malgrat la moció, els ex-legionaris van desfilar pel municipi.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris