dimecres, 22 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda aposta per remunicipalitzar el servei de zona blava

Imatge: S.V.

El Govern de Pineda de Mar (PSC i PDeCAT) ha presentat aquesta setmana la proposta de creació de la societat mercantil Via a Punt, S.l., de capital íntegrament municipal, per a gestionar el servei de mobilitat del municipi. Aquesta proposta es debatrà al Ple de l’Ajuntament d’aquest dijous 23 de febrer.

El Ple municipal va aprovar el passat 30 de juny de 2016 la constitució de la Comissió d’Estudi per a realitzar un estudi d’aparcaments de Pineda, que va culminar amb la redacció d’una memòria que conclou que la forma de gestió del servei més sostenible i eficient és a través de la gestió directa, concretament amb una societat amb capital íntegrament municipal.

Zones de l’estudi de l’AMTU

Des del consistori pinedenc informen que la proposta de crear una Societat Municipal va sorgir després d’un període d’anàlisi i reflexió sobre el servei de regulació d’aparcament de superfície sota control horari – zona blava – que es realitza des de 1996 mitjançant una concessió administrativa. L’estudi, que ha estat realitzat per l’Associació de Municipis per la mobilitat i el transport Urbà (AMTU), conclou que la gestió a través d’una Societat Municipal és l’opció “més avantatjosa” davant d’altres fórmules com la concessió o la prestació directa del servei.

La nova societat municipal incorporarà la gestió de la zona blava i aparcaments, però també desenvoluparà i executarà el Pla de Mobilitat Urbana (aprovat l’any 2013) de Pineda de Mar, gestionarà i regularà l’estacionament de tot tipus de vehicles a la via pública, i gestionarà serveis logístics que se’n derivin.

En el transcurs dels propers mesos es realitzaran els tràmits de constitució de la societat i de la plantilla de personal administratiu i de gestió necessari. La posada en marxa es preveu per inicis del 2018.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris