dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda impulsa els primers pressupostos participatius amb bones expectatives

Imatge: Civiciti

Des del passat 10 d’agost, fins el proper 7 de setembre, els veïns de Pineda de Mar poden participar en la primera fase del procés participatiu per presentar les seves propostes dels primers pressupostos participatius de la història del municipi maresmenc. Aquest iniciativa, posada en marxa conjuntament per l’Ajuntament de Pineda i la plataforma de participació ciutadana Civiciti, permetrà dedicar 420.000 euros, procedent dels pressupostos municipals del 2017, per dur a terme l’actuació o actuacions més votades per la ciutadania.

Durant la primera setmana habilitada per a la presentació de propostes, ja s’havien superat la trentena d’iniciatives registrades, tant a la plataforma web com als punts presencials. Segons els organitzadors, aquesta dada “mostra de les bones expectatives del procés participatiu“.

Ajuntament de Pineda | Foto: Arxiu

A continuació, es procedirà amb una segona fase de revisió que finalitzarà el 15 de setembre. La tercera fase es durà a terme fins al 29 de setembre i constarà d’una priorització, per part de les assemblees de les associacions de veïns, de les accions proposades. La quarta fase acabarà amb la selecció d’un total de 55 actuacions possibles i tindrà lloc fins al 24 d’octubre. Finalment, el procés participatiu conclourà amb la votació per part de la ciutadania de cadascuna d’aquesta propostes, entre el 25 d’octubre i el 19 de novembre.

La plataforma Civiciti compta amb el coneixement d’una llarga experiència en processos electorals, i ha aconseguit portar la democràcia contínua fins a diversos processos de participació tant a nivell nacional com internacional.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris