dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pol Peiró presenta ‘D’un temps, d’un país. Dietari d’un procés’

Imatge: Esther de Prades

L’artista plàstic Pol Peiró (Premià de Mar, 1994) presenta la publicació ‘D’un temps, d’un país. Dietari d’un procés dibuixat per Pol Peiró’. L’artista premiarenc relata en aquest llibre les seves vivències personals com a dibuixant del procés sobiranista de Catalunya. Al llarg dels darrers dos anys, Peiró ha estat seguint arreu del país i retratant els protagonistes del procés i recull en la publicació les intimitats del projecte expositiu, el qual comprèn una col·lecció d’uns 300 apunts d’alguns dels darrers actes i esdeveniments polítics anotats en directe in situ.

Els episodis narrats per Pol Peiró en format de dietari recorren temporalment des de la signatura del decret de convocatòria de les eleccions del 27 de setembre de 2015 fins l’estiu del 2017, amb la convocatòria del referèndum d’autodeterminació. Al llarg de les 138 pàgines que configuren el llibre, l’autor contextualitza la disciplina del dibuix al natural i el valor que aquesta pràctica té dins la història de l’art, per seguidament oferir un relat inèdit en primera persona de totes les experiències i converses mantingudes amb els representants polítics dibuixats. D’aquesta manera, el llibre és una visió particular del procés, des d’una òptica artística carregada de converses i informacions fora de càmera dels màxims dirigents del país.

Miquel Buch, Montserrat Candini i Pol Peiró | Foto: polpeiro.com

El llibre compta amb el pròleg de Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), amb qui l’autor en farà la presentació el proper dijous 7 de setembre, a les 19.30 h, al Museu de Premià de Dalt. L’acte servirà també per reinaugurar l’exposició amb els dibuixos originals que ja s’han pogut visitar a diverses localitats de Catalunya – Blanes, Arenys de Munt, Premià de Mar – i que, properament, arribaran a Ripoll i Prats de Lluçanès. A més de Miquel Buch, també hi seran la diputada del PDeCAT al Congrés, Míriam Nogueras, així com el Senador del PDECAT i ex conseller del govern de la Generalitat, Josep Lluís Cleries. L’exposició es podrà visitar fins el 30 de setembre.

Pol Peiró

És un artista plàstic de Premià de Mar, graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i amb una dilatada experiència expositiva malgrat la seva joventut. És autor de diverses exposicions de pintura realitzades en diverses localitats del territori, com Premià de Mar, Premià de Dalt, Mataró, Girona, Blanes, Arenys de Munt i Barcelona, la majoria d’elles enfocades a la pintura de caràcter abstracte. Durant la seva trajectòria, Peiró ha guanyat diversos premis i reconeixements per la qualitat de la seva obra, essent destacat el Premi de Pintura Ginefiv, d’abast estatal i en el qual l’autor va guanyar-ne el primer premi. Actualment i en paral·lel a la difusió del seu projecte de Final de Grau sobre el procés sobiranista de Catalunya, l’autor ja treballa en la seva propera exposició de pintura, prevista per al 2018 a l’Institut d’estudis Ilerdencs de Lleida i ampliant així l’expansió de la seva creativitat arreu del territori. Sempre present i actiu a les xarxes socials compartint els seus projectes, amb 23 anys, Peiró inaugura també aquest mes de setembre el seu propi espai d’art, l’Andana, a Premià de Mar”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris