dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Preocupació a Pineda per la seguretat de la via del tren

Estat d'un dels trams afectats | Foto: Aj.

Estat d’un dels trams afectats | Foto: Aj.

Després del darrer temporal marítim que ha fet malbé bona part del passeig marítim de Pineda de Mar, l’Ajuntament ha fet pública la seva preocupació per la seguretat de la via del tren al terme municipal. El consistori pinedenc insisteix en la importància que ADIF faci una valoració tècnica sobre el terreny per tal d’avaluar el grau d’afectació.

La zona on hi ha hagut l’esfondrament del passeig és a tocar de la via, i el terreny s’ha anat esfondrant progressivament des del passat cap de setmana. Segons informa el mateix consistori, l’empresa ferroviària ha assegurat que la “seguretat de la plataforma i de la via estan garantides, i que han revisat tota la zona de costa i realitzat les actuacions puntuals necessàries”.

Visita de Josep Rull | Fotog: Gencat

Visita de Josep Rull | Fotog: Gencat

Per altra banda, aquest dimecres, al matí, s’han iniciat les tasques de reparació provisional al col·lector trencat pel temporal de mar que recull les aigües residuals de Calella i una part de les de Pineda per transportar-les fins la depuradora de l’Alt Maresme. El Consell Comarcal del Maresme està duent a terme aquesta reparació de caràcter urgent, amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Fonts municipals han avançat que es tracta d’un bypass perquè les aigües brutes no vagin a parar al mar. La reparació definitiva anirà a càrrec de l’ACA, segons ja va anunciar en la seva visita de dilluns passat el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull.

L’Ajuntament de Pineda i la Policia Local han demanat també a la ciutadania “màxima precaució” a la zona del Passeig Marítim més afectada pel temporal, davant de la plaça Sara Llorens, on el cos policial local ha acordonat la zona d’accés.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris