dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Presenten a Lisboa la reedició en portuguès d’una obra de l’arenyenc Fèlix Cucurull

Foto: G.C.

En el marc dels actes de la Diada a l’exterior, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va assistir dijous a l’acte de celebració del Dia do Libro que ha organitzat la Societat Portuguesa d’Autors (SPA) a Lisboa, amb la col·laboració de la delegació del Govern a Portugal, i que ha estat dedicat a Catalunya. En l’acte es va presentar la reedició en portuguès del llibre de l’escriptor i polític d’Arenys de  Mar (Maresme), Fèlix Cucurull, ‘Dos povos ibéricos. Portugal & Catalunya’. La primera edició del llibre es va publicar el 1967, ara fa 50 anys.

L’autor arenyenc va viure a Portugal entre els anys 1963 i 1965, i en el seu llibre explora les relacions intel·lectuals entre portuguesos i catalans. També hi descriu el què ens uneix i el què ens separa, i convida a reflexionar sobre les identitats nacionals. L’obra de Cucurull, resistent antifranquista i defensor de la llengua i cultura catalanes, ha estat traduïda a una desena d’idiomes i en destaca també Panoràmica del Nacionalisme Català editada, a París, en la clandestinitat.

Durant l’acte a Portugal també es va fer un homenatge a la cultura catalana amb un reconeixement a la trajectòria del cantautor i diputat, Lluís Llach, qui ha estat distingit amb la Medalla d’Honor de la institució. També hi ha participat el president de la Societat Portuguesa d’Autors, José Jorge Letria, l’actriu portuguesa Ana Zanatti, i el delegat del Govern a Portugal, Ramon Font.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris