dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Recullen prop d’una tona d’aliments per a la Fundació Sant Joaquim

.

L’Institut Laia l’Arquera de Mataró va celebrar el passat 7 d’abril la seva 4a Jornada Solidària “Boet contra la fam”. Aquest és el punt culminant d’una feina de dos trimestres en què els alumnes de 4rt d’ESO treballen temàtiques sobre les injustícies socials a partir de la proposta didàctica de Connectant Móns d’Oxfam Intermon. Una part d’aquest treball consisteix en elaborar cartells amb tauletes digitals amb els alumnes de 5è o 6è de primària de les escoles que col·laboren en la recollida d’aliments per a la Fundació Sant Joaquim.

Cada escola penja els seus cartells dins de les seves instal·lacions i fa un treball de sensibilització de tots els alumnes per a què hi participin portant algun aliment. Les escoles que han col·laborat en aquesta edició han estat: Escola Torre Llauder, Escola Angeleta Ferrer, Escola Camí del Cros, Escola Josep Montserrat, Escola Tomàs Viñas, Escola Antonio Machado i Escola Montserrat Solà. Durant la diada de la Jornada Solidària uns quants representants de les escoles i l’institut, van lliurar els aliments a la Fundació Sant Joaquim amb la col·laboració de la brigada de l’Ajuntament de Mataró.

.

Josep M.Esquerra, voluntari de la Fundació, ha informat que es van recollir exactament 912,5 kg d’aliments repartits ens 420 l. de llet, 120 Kg de sucre, 32 l d’oli, 150 Kg d’arròs, 76 Kg de pasta, 24 Kg de tonyina i sardines, 22 Kg de galetes, 36 Kg de llegums, 14 Kg de polvorons, 18 Kg de tomàquet en conserva, 6 Kg de farina, 4 Kg de sal, 1 Kg de cafè, 0.5 Kg d’olives, 5 Kg de préssec en almívar i 1 Kg d’aliments infantils.

Des de la fundació explica que aquest treball solidari “és molt enriquidor per tota la comunitat educativa que hi participa i, sobretot, pretén ajudar totes aquelles famílies de Mataró que més ho necessiten”. Finalment, afegeixen que esperen continuar amb aquest projecte “molts més anys i que les escoles hi participin tan activament com fins ara”..

Fotos: Institut Laia l’Arquera

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris