dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Rescaten mig miler d’animals marins en els darrers cinc anys

Tortuga babaua | Foto: Gencat

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat ha recollit entre els anys 2012 i 2016 un total de 496 animals encallats a la costa catalana, dels quals el 61% correspon a tortugues babaues (303 exemplars) i el 37%, a cetacis (182), la major part dofins ratllats. Durant aquest període es van rescatar a la comarca del Maresme 12 tortugues i 14 cetacis. Per altra banda, el Montsià és la comarca on més tortugues s’han rescatat en aquests cinc anys (158) i l’Alt Empordà, on més cetacis s’han recollit (37).

L’any passat es van rescatar a la costa catalana 124 animals, 28 més que durant el 2015. Van ser principalment 85 tortugues marines (Caretta caretta), de les quals 15 eren exemplars vius i 70 morts, i 38 cetacis –6 de vius i 32 morts. Entre els cetacis, el dofí ratllat és l’espècie de la qual s’han trobat més exemplars, coincidint amb el fet que és el dofí més abundant al nostre sector de la Mediterrània.

Foto: Arxiu

Durant els darrers anys s’ha produït un increment sostingut dels animals recollits. Segons informen fonts de la Generalitat, aquest augment es pot atribuir a una major sensibilitat de la població, un més gran coneixement de la Xarxa de Rescat i l’increment de la col·laboració de la ciutadania en el rescat de fauna marina.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris