dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Salut preveu construir un nou CAP a Palafolls per substituir l’actual ambulatori

L’ambulatori de Palafolls | Foto: A.P.

El Departament de Salut ha comunicat per carta a l’Ajuntament de Palafolls la seva voluntat de construir un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) per substituir l’actual ambulatori. Aquesta és la resposta que ha rebut el consistori palafollenc que demanava al Govern català que assumís la propietat de l’actual ambulatori del carrer Sindicat, que té més de 30 anys, i que és de titularitat municipal. Precisament, va ser el mateix consistori qui va fer les obres per disposar d’un ambulatori mèdic a la població, “un fet insòlit”, segons en destaca el mateix ajuntament, ja que habitualment els ambulatoris depenen del Departament de Salut, que és qui construeix i ostenta la propietat dels edificis i del manteniment.

L’Ajuntament de Palafolls, que considera que aquesta situació és “un greuge”, ha demanat a la Generalitat que adquireixi l’ambulatori. Fins i  tot, el consistori es planteja la possibilitat de fer un hotel d’entitats al centre del poble amb els diners aconseguits. Per la seva banda, Salut ha respost al consistori que no preveu comprar l’actual ambulatori, sinó fer-ne un de nou. En aquest sentit, la Generalitat demana a la mateixa carta que l’Ajuntament cedeixi uns terrenys on poder fer aquest nou equipament sanitari. Malgrat aquesta petició, Salut no avança la planificació prevista o els terminis d’execució d’aquest nou CAP.

Coincidint amb la recent trobada a Calella del conseller de Salut, Antoni Comín, amb alcaldes de la zona, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va insistir en què la millor opció és que la Generalitat compri i rehabiliti l’actual ambulatori ja que, tot i la necessitat de millores tècniques, l’espai encara és funcional. Agustí defensa que qualsevol altra ubicació seria pitjor que l’actual i, també, que la despesa d’adquirir i rehabilitar l’ambulatori serà sempre menor que fer un centre totalment nou. Segons informen fonts municipals, Comín va prendre anotació d’aquesta demanda i va dir que la traslladaria als serveis tècnics de la Regió Sanitària de Girona per al seu estudi.

Un projecte desestimat

Des del mateix consistori recorden que l’any 2007, abans de la crisi, davant el continuat creixement poblacional de Palafolls, el Govern català va anunciar la previsió de construir un segon CAP al municipi. Davant aquesta petició, l’Ajuntament va cedir uns terrenys en una zona propera a l’IES de Palafolls però, mesos més tard, el projecte va quedar desestimat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris