dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Santa Susanna inaugura la Biblioteca Vall d’Alfatà

Foto: @bibliotequescat

Santa Susanna ha inaugurat aquest cap de setmana la Biblioteca Vall d’Alfatà, un equipament que compta amb 955 m2 útils distribuïts en dos nivells. La nova biblioteca disposa d’una zona d’acollida, un espai polivalent amb ús independent, àrea de diaris i revistes, àrea infantil i general, espai de suport, terrassa i zona de treball intern. El nou equipament municipal s’integra en un edifici de nova construcció, on també hi estan ubicats el casal d’avis i el centre cívic municipal.

La biblioteca susannenca estarà oberta al públic 33 hores setmanals i ofereix un fons inicial de més de 10.600 documents, entre els quals hi ha 9.000 llibres, 1.600 documents audiovisuals i 81 subscripcions a diaris i revistes. L’equipament també ofereix el servei d’autoservei de préstec, basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar o retornar documents.

.

El cost total de construcció de la biblioteca és d’1,4 milions d’euros, dels quals la Generalitat n’ ha aportat prop de 600.000 euros; la Diputació de Barcelona uns 687.000 euros i l’Ajuntament de Santa Susanna, poc més de 122.000 euros. A més, la Diputació de Barcelona ha aportat, també uns 125.000 euros per a l’adquisició de fons documentals i audiovisuals i equipament informàtic.

La nova biblioteca rebrà el suport de la Diputació de Barcelona com a biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i, alhora, s’integrarà en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). Amb aquesta incorporació, el SLPC passarà a tenir un total de 408 equipaments bibliotecaris.

Inauguració oficial

El nou equipament va ser inaugurat oficialment dissabte passat, al matí, per Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat;  Joan Campolier, alcalde de Sant Susanna, i Martí Pujol, vicepresident 3r de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris