dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sílvia Tarragó publica una novel·la ambientada en els primers anys del Parc del Tibidabo

Sílvia Tarragó

T’ho donaré tot‘ (Columna edicions, 2017) és el títol de la nova obra de l’autora arrelada a Cabrera de Mar, Sílvia Tarragó, que acaba d’arribar a les llibreries. Es tracta d’un relat coral que s’inicia en el moment en què es va urbanitzar l’Avinguda del Tibidabo i el cim de la muntanya, origen del futur parc d’atraccions.

Com ja va fer en la seva anterior novel·la, ‘Temps de llum’, Tarragó articula l’argument del seu llibre en un escenari carregat d’història i de records. L’acció s’inicia el 1901, en una Barcelona en creixement, cosmopolita i avantguardista, que aspira a convertir-se en una gran capital.

Portada del llibre

Una ciutat on floreixen el Modernisme i el Noucentisme però, també, les lluites obreres que van portar als carrers vagues, mítings i atemptats. En aquest ambient es mouen els diferents personatges entre els quals destaca la protagonista, Àngela, que neix el mateix any en què s’inauguren el Tramvia Blau i el Funicular i que tindrà una existència molt lligada al parc del Tibidabo. Les seves vivències s’entrellacen amb la de la resta de personatges i les seves històries que apleguen passions prohibides, desenganys i, fins i tot, crims.

‘T’ho donaré tot’ evoca així la Barcelona moderna i creativa de les tres primeres dècades del segle XX simbolitzada en el parc del Tibidabo, un emblema del progrés de l’època. La presentació de la novel·la tindrà lloc el proper dimecres 12 de juliol, a les 19.30 h, a la biblioteca Ilturo de Cabrera de Mar.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris