diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un balneari gratuït al Maresme

.

És aquell que ens neteja l’aire, ens regula la temperatura ambiental i ens proporciona un espai per estar amb nosaltres mateixos mentre caminem pel passeig marítim. És probable que ja el coneguis sí, es tracta del mar. El mateix que ens acompanya cada dia a tots aquells que triem el tren per desplaçar-nos. Mentre es va enllaunat als vagons de Rodalies, un té el consol de poder contemplar l’horitzó blau i alliberar almenys la seva ment d’aquest aclaparament matinal. Tenim el luxe de poder accedir a ell i gaudir del seu paisatge canviant, la seva paleta de colors i el seu aroma a calma. Just davant nostre.

El Mar Mediterrani és el nostre balneari 5 estrelles però…

Saps què succeeix al teu cos quan visites el mar?

.

Imagina’t que estàs davant la platja assolellada, amb els peus descalços sobre la sorra fina. Simplement quedant-te així ja t’estàs beneficiant de les seves propietats. Estar en contacte amb l’aire del mar és com estar davant d’un gran pulverizador d’ones irradiant ions negatius, és a dir, com un esprai bactericida amb un alt percentatge d’acidesa. Els ions negatius t’ajudaran a incrementar la teva resistència a infeccions i purificaran les teves vies respiratòries. Mentrestant, el sol t’estarà escalfant la pell, fent que aquesta sintetitzi la teva pròpia vitamina D.

.

Ara que ja has arribat arran de mar, els beneficis tot just acaben de començar. Primer de tot, els teus peus ja han rebut un peeling gratuït. A continuació, després de submergir-te en l’aigua freda, el teu sistema circulatori s’ estimularà. Notaràs com la teva sang va tornant al teu cor més ràpid, per tant, li estàs fent un gran favor a les teves cames. Sentiràs també com el teu cos es tonifica en intentar mantenir-te a flotació amb l’onatge. El moviment mecànic de les ones obliga delicadament als teus músculs, ossos i articulacions a enfortir-se.

Després d’una estona no gaire llarga, notes que ja et ve de gust sortir a escalfar-te. Serà molt millor assecar-te al sol i evitar dutxar-te amb aigua dolça immediatament perquè la teva pell pugui acabar d’absorbir els minerals que s’han dipositat en ella.

.

Encara que la majoria de persones anem a la platja a l’estiu, fer una capbussada és molt més terapèutic a la primavera, tardor o fins i tot a principis d’hivern. I si ets dels que únicament gaudeixen del clima marí durant les vacances, és interessant saber que els beneficis per a la salut persisteixen durant un temps considerable.

La talasoterapia o l’aprofitament medicinal de l’aigua del mar té moltíssimes funcions terapèutiques gràcies a que existeix una gran similitud entre la seva composició i la del plasma sanguini. El Doctor francés René Quinton va investigar les qualitats del plasma marí a principis del s.XX i va comprovar que conté els 92 elements naturalment presents a la taula periòdica i, a més, amb la mateixa dosi i forma que trobem al medi intern de les cèl·lules del nostre cos.

.

A través de la teva pell, el teu cos podrà intercanviar les seves toxines pels minerals del mar. De quina manera pots aprofitar aquesta font de salut gratuïta? Per exemple en la prevenció dels processos gripals i catarrals; l’ambient marí és fluidificant i millora la rinitis, les vegetacions i la sinusitis. Si alhora que ens descongestionem a més a més caminem per la platja, esmorteint els nostres passos gràcies a la sorra, millorarem possibles trastorns circulatoris. Si durant la nostra visita al mar incloem una capbussada, el bany augmentarà la concentració de ferro a la sang. Si en el teu cas és un tema de pell, anar a la platja és especialment indicat si es tracta d’úlceres dermatològiques, lupus, acné i psoriasis. I si senzillament el que cerques és pau i serenitat, el descans, el sol, el so de les onades del mar, l’aire, i la temperatura de l’aigua retornaran la calma al teu estat d’ànim.

.

Per tal d’aprofitar al màxim les qualitats del bany, es recomanable entrar i sortir diverses vegades de l’aigua sentint el contrast del fred i la calor mentre exercites el cos caminant i nedant. Quan comencis a tenir calfreds sabràs que és el moment en que el teu cos t’està demanant sortir de l’aigua ja que ha de recórrer al tremolor per mantenir-se calent. L’ideal és no arribar a aquest punt perquè ja no seria terapèutic.

Què passa si bevem aigua de mar?

.

I no em refereixo a la que empasses quan et capbusses. Sempre ens han dit que si beus aigua de mar en el seu estat natural et deshidrata però, en realitat, l’aigua de mar és una beguda amb propietats medicinals. Existeix un truc molt senzill per poder absorbir els seus nutrients sense deshidratar-nos: cal diluir en un got ⅓ d’aigua de mar en ⅔ d’aigua dolça. Beure aigua de mar és molt indicat en casos d’osteoporosis, raquitisme, recuperació de fractures i deformacions òssies. No fa falta recordar que no som poques les persones que patim d’aquests problemes i seria una bona oportunitat provar una proposta diferent com és aquesta teràpia natural.

Podríem beneficiar-nos d’ella també en casos d’obesitat o primor extrema; al nodrir les cèl·lules i regular el seu equilibri àcid-bàsic, millora les alteracions del metabolisme i la funció de les gándules suprarenals, tiroïdals i sexuals. Fins i tot pot ajudar a reduir el risc d’esterilitat femenina, gràcies a la seva composició la qual millorarà la salut de l’úter. Beure aigua marina és un dels hàbits més saludables que podries adquirir en la teva vida diària.

El mar té molts secrets. Si encara no has experimentat tot el que et pot oferir, aprofita que és a tocar i gratuït.

Silvia Morquecho | Biòloga-Terapeuta Natural

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris