dissabte, 16 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un programa pioner preveu des d’urgències el consum de drogues en joves

Foto: Arxiu

El Consorci Sanitari del Maresme i el Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament de Mataró treballen en un programa per prevenir l’abús en el consum de drogues entre els joves i, també, per assessorar les seves famílies.

Segons informen fonts del Consorci, l’objectiu d’aquesta iniciativa és que el Servei d’Urgències detecti problemes de consum de drogues entre els menors i orienti les famílies i al propi adolescent per fer una intervenció preventiva. Amb aquest programa es pretén reduir els factors de risc de consum des del primer moment. A més, es facilita la derivació al Servei d’Atenció a les Drogodependències, es fa un treball preventiu i d’acompanyament a les famílies i, en els casos que sigui necessari, s’inicia un tractament i seguiment.

A més, aquesta iniciativa també facilita un espai d’entrevistes per analitzar cada cas de forma personalitzada. En aquest sentit, s’ofereixen eines per treballar la prevenció des de la família (comunicació, habilitats socials, supervisió, etc.). Les mateixes fonts han explicat que l’acompanyament es fa durant tot el temps que sigui necessari i des d’un servei especialitzat en drogodependències, sempre garantint una atenció anònima i confidencial.

Programa pilot

Aquest programa va arrencar el passat mes de juny i engloba professionals de l’equip d’infermeria d’Urgències, Salut Mental i Addiccions, i Treball Social del Consorci Sanitari del Maresme, juntament amb membres del Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament de Mataró. En els propers mesos, s’aniran fent revisions periòdiques per valorar els resultats i aplicar millores en el programa.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per