dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un sistema pioner instal·la màquines de reciclatge que premien als seus usuaris

.

Premià de Dalt ha estat el municipi escollit per posar en marxa la prova pilot en la qual unes avançades estacions de reciclatge contribuiran a la minimització del rebuig d’envasos de plàstic i d’alumini. Aquest nou sistema de R3think incentiva la recuperació dels petits envasos que normalment acaben formant part de la fracció resta, llençats a les papereres.

Es tracta de la instal·lació de set màquines que van ser inaugurades dimecres passat pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, qui va destacar que la implantació de Sistemes de Depòsit i Retorn (SDDR) – com aquest cas -, s’adequa a l’estudi de viabilitat que la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa recentment. Segons el conseller, aquest tipus d’iniciatives combaten el problema del littering, és a dir, tots aquells envasos que acaben formant de la fracció resta, “tancant el cercle” del servei que ofereixen els sistemes de reciclatge.

.

Els usuaris d’aquestes màquines de reciclatge, després de dipositar-hi l’envàs, reben un tiquet amb ecopunts que són acumulables i bescanviables entre les diverses recompenses i promocions que hi ha disponibles en el catàleg web. D’aquesta manera els usuaris poden aconseguir des d’un cafè fins a descomptes en entrades per recintes d’oci.

Per altra banda, la pantalla de les màquines serveix com a suport publicitari per informar de les promocions actuals, i per oferir un nou canal de comunicació complementari per les institucions o les empreses. Per altra banda, les màquines es situen en espais on habitualment hi ha força afluència de gent i on s’acostumen a celebrar esdeveniments multitudinaris, com són les localitzacions pròximes a les escoles i als equipaments esportius.

.

Per tant, segons expliquen fonts de l’empresa, la innovació, el reciclatge i la consciència social són els tres pilars fonamentals del projecte de reciclatge. Les mateixes fonts han destacat que les màquines tenen capacitat per seleccionar, premsar i emmagatzemar unes 750 llaunes i uns 750 envasos de plàstic, aproximadament, i el màxim de volum per recipient permès és de 1,5 litres. Un altre dels beneficis d’aquest sistema és que els residus acumulats en aquestes estacions de reciclatge són recollits i gestionats per diverses fundacions i ONG que treballen amb persones en risc d’exclusió social.

Ubicacions de les 7 màquines a Premià de Dalt

1. Plaça de la Fàbrica
2. La Poma Bike Park
3. Camp de Futbol Municipal
4. Pavelló Poliesportiu Municipal
5. Parc Felicià Xarrié
6. Petanca del barri Santa Anna-Tió
7. Plaça la Petanca del barri del Remei

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris