dissabte, 19 de octubre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una delegació d’alcaldes viatjarà a Brussel·les per internacionalitzar el cas català

Neus Lloveras i Miquel Buch

Davant els empresonaments dels consellers del Govern català, els Comitès Executius de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) s’han reunit aquest divendres de forma extraordinària per consensuar accions a dur a terme. Segons han avançat les dues entitats, una de les accions que es portaran a terme a curt termini serà un viatge a Brussel·les per internacionalitzar el cas català. En aquest sentit, el proper dimarts 7 de novembre una delegació d’alcaldes viatjarà fins a les institucions europees.

El president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha avançat que l’objectiu és denunciar que “l’Estat espanyol ha multiplicat la repressió”. Buch ha condemnat també “l’empresonament il·legal de representants polítics” i de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i ha afegit que donen tot el seu “escalf i suport” a les seves famílies.

Per la seva part, la presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha exigit l’alliberament “immediat” dels representants del Govern català en considerar que es tracta de “presos polítics”. Lloveras també ha denunciat “la vulneració de drets fonamentals” i ha reiterat que “el món local té un compromís inequívoc amb la democràcia”.

Les dues entitats municipalistes han tornat a demanar que Europa i la comunitat internacional “s’impliquin i deixin de mirar cap a una altra banda”. Els dos presidents han anunciat la creació d’una taula de coordinació amb la participació d’ajuntaments, diputacions i consells comarcals i a la que s’hi convidaran entitats sobiranistes per coordinar les properes accions que volen dur a terme.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per