dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Dalt redueix el seu deute un 164% en cinc anys

Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha fet públic aquesta setmana que en els darrers cinc anys el consistori ha passat de tenir un endeutament del 279,9% l’any 2012, a tenir, actualment, un deute del 115,53%, molt a prop del límit legal del 110%. Fonts del mateix consistori asseguren que la previsió d’endeutament per al 2019 és de poc més del 70% i, “per tant, l’estabilitat financera és un fet”.

Les mateixes fonts informen que aquesta reducció “dràstica” ha estat possible gràcies al Pla d’Ajust Financer, a l’increment de la pressió fiscal, la millora de l’eficiència de la gestió pública, la dació en pagament a Bankia – amortitzant els 10 milions d’euros del deute de Viserma – i reconvertint aquesta empresa municipal com a nou ens prestador de serveis amb gestió directa. A més, el Pla de viabilitat econòmica (2016-19) també preveu amortitzar progressivament el deute amb millors condicions de pagament.

Des del consistori asseguren que l’assoliment de la plena estabilitat financera oferirà un seguit de beneficis importants a curt i a mig termini, com ara, que l’Ajuntament disposi de pressupostos autosuficients, l’increment de la quantitat i de la qualitat en la prestació de serveis públics, l’augment de la capacitat d’inversió pública; i la moderació de la pressió fiscal al municipi, especialment en el cas de l’IBI.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris