dissabte, 16 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Acció Social 2017’ atorga 30.000 euros a vuit entitats del Maresme

Foto de grup | Fundació Maresme

La primera convocatòria del projecte ‘Acció Social 2017‘, impulsada conjuntament per Bankia i la Fundació Iluro, ha lliurat aquest dijous 6 de juliol un total de 30.000 euros per ajuts socials a vuit entitats sense ànim de lucre de la comarca del Maresme que desenvolupen projectes socials de gran impacte a Mataró.

Aquesta iniciativa s’ha convocat per primera vegada amb l’objectiu de recolzar a sectors de la població vulnerables o en risc d’exclusió social. La mateixa campanya també pretén impulsar activitats de formació desenvolupades a través d’entitats socials, així com de fomentar la cohesió i participació ciutadana involucrant-se activament en el treball que desenvolupen. Més concretament, es vol recolzar projectes socials al Maresme per al desenvolupament local i, també, la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat, gent gran, i d’altres col·lectius en risc d’exclusió social.

Entre els projectes seleccionats s’ha tingut en compte els que beneficien a persones amb dificultat d’ocupació, acolliment i atenció a la dependència, iniciatives de rehabilitació i reinserció social davant la pobresa i desigualtat, a més de projectes destinats a l’orientació, formació ocupacional i suport a famílies amb necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, educació i salut.

Per a la selecció dels projectes i la seva avaluació, un comitè d’avaluació amb experiència en temes socials ha valorat la seva utilitat social, la innovació i l’oportunitat; la identificació i quantificació dels beneficiaris, així com la promoció de la integració i normalització social d’aquests; i l’especialització i experiència de les entitats, la seva eficiència econòmica i els seus mètodes de transparència i bon govern.

En l’acte de lliurament, celebrat a l’Ateneu de la Fundació Iluro a Mataró, han participat l’alcalde de Mataró, David Bote; el president de Fundació Iluro, Pere Carles, els patrons Albert Roy i Isabel Llaquet, i la directora de la Fundació, Marta Ibarz; i per part de Bankia, el director corporatiu de la Territorial a Catalunya i Balears, Jaume Casas; el director de Responsabilitat Social Corporativa, David Menéndez; el director de zona de Mataró i Maresme Sud, Alfredo Lopera; així com representants de les entitats beneficiades en aquesta primera edició i representació del teixit empresarial de Mataró i de la comarca del Maresme.

Els vuit projectes seleccionats (Vídeo)

* L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme (AFAM) desenvoluparà un taller específic de musicoteràpia destinat a persones diagnosticades amb aquesta malaltia.

* L’Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme (AGIM) impulsarà un servei de transport adaptat a totes les necessitats terapèutiques i activitats que té programades l’entitat.

* Càritas Interparroquial Mataró posarà en marxa un projecte d’ajuda a la infància enfocat a l’àrea emocional.

* Creu Roja a Mataró – Sant Andreu de Llavaneres desenvoluparà el projecte ‘Andana’ de transport, manutenció i vestuari per a persones sense recursos.

* La Fundació Àmbit Prevenció portarà a la pràctica un projecte d’inserció sociolaboral per a persones dependents a través de la motivació per millorar el seu tractament i fomentar l’accés a un lloc de treball.

* La Fundació Privada del Maresme Pro Persones amb Discapacitat impulsarà el projecte ‘Respir’ de suport a famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual.

* La Fundació Salut Mental Catalunya desenvoluparà una iniciativa centrada en la rehabilitació i inclusió social de persones amb problemes de salut mental.

* La Fundació Sant Joaquim ha presentat un projecte centrat en el seu menjador social amb el qual assegura una alimentació diària correcta dels veïns amb majors dificultats econòmiques.

1 comentari per a “‘Acció Social 2017’ atorga 30.000 euros a vuit entitats del Maresme”

  1. […] Global (06/07/2017) Diari Maresme (07/07/2017) M1TV (07/07/2017) Salut Mental Catalunya (07/07/2017) AFA Maresme (10/07/2017) Càritas […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per