dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘En el setè Arts d’Estiu hem tingut un total de 13.000 assistents’

Xevi Gómez | Fotos: Vicens Tomàs

S’ha acabat la setena edició del Festival Arts d’Estiu Costa Barcelona de Pineda de Mar. Es tracta d’un festival organitzat pel Centre Cultural i recreatiu i l’Ajuntament de Pineda, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el patrocini de més de trenta marques que s’han anat engrescant en aquest projecte. Avui parlem amb el seu Director, Xevi Gómez, perquè ens faci una valoració sobre aquesta darrera edició i perquè ens avanci alguna informació sobre les properes edicions del festival.

Un total de 13.000 assistents

Quina és la valoració que en feu d’aquest dos mesos d’activitat amb dotze concerts al cartell?
És molt bona, estem molt contents de com s’ha anat desenvolupant i de l’acceptació que hem tingut. Entre tots els espectacles presentats hem tingut la presència de 13.000 assistents, 2.000 més que l’any passat.

El nou espai | Foto: Òscar Penelo | Arts d’Estiu

El nou espai ha estat una millora important?
Sí, a l’escola teníem una capacitat màxima de 1.200 persones. Aquí hem disposat de 1.800 persones assegudes i, si hem decidit que fos a peu dret 3.500, també hem incorporat la graderia que ha proporcionat una visió complementada molt interessant i hem pogut llogar un escenari molt més gran.
L’espai de restauració també s’ha ampliat oferint un servei més ampli i variat, i com que hem obert a partir de les 8 de la tarda s’ha creat un bon ambient previ al concert acompanyat també amb musica en directe. Tot això molt ben acollit pels assistents.

.

Referent als pressupostos, tot ha canviat des de la primera edició al 2.011, espai, escenari, espectacles…
Vam començar amb un pressupost de 32.000 euros i aquest any ha estat de 600.000; hem anat ampliant el festival però, a poc a poc, dintre de les nostres possibilitats, oferint uns espectacles de nivell però que el puguem organitzar amb garanties i que siguin accessibles al públic.
El números van sortint, i si algun any hem tingut un petit dèficit, l’any següent hem partit d’aquella quantitat negativa i l’hem saldat; i si hi ha hagut superàvit , l’any següent ha servit per poder millorar la oferta.

Els voluntaris, una peça clau

Tot i això, una part molt important és l’equip de voluntaris que tenim i que participen en tots els espectacles fent que tot funcioni correctament. Si haguéssim de contractar aquest serveis, tindríem un increment important de les despeses. Son més de 50 persones que fan pinya pel mateix objectiu.

David Bisbal, un dels artistes destacats d’enguany

Els artistes han estat molt exigents?
No, de cap manera. Nosaltres hem procurat que se sentissin còmodes, com creiem que ha de ser, i s’hi han sentit perquè així ens ho han fet saber. Realment hi ha hagut en tot moment coordinació i col·laboració mútua per part dels cantants, els equips de l’espectacle i l’organització. Tots ens ho hem posat fàcil i això ha repercutit en els bons resultats dels espectacles.

De cara a la propera temporada, teniu projectes concrets?
Hi ha noms a l’agenda però encara no hi ha programa, ho estem preparant perquè s’han de lligar dates, procurant que els espectacles siguin variats. Hi ha molts factors a tenir en compte, i anirem avançant totes les gestions pas a pas. L’espai d’aquest any tampoc és el definitiu; hem d’acabar d’estudiar altres possibilitats. Però ja hi estem treballant.

Moltes gràcies i felicitats per a tot l’equip que ha fet possible el festival, organitzadors, patrocinadors, voluntaris, equip dels espectacles, artistes i el públic assistent. Un públic que ha pogut gaudir de l’èxit dels espectacles i dels artistes de ben a prop, compartint i participant de la festa, de l’Arts d’Estiu Costa Barcelona de Pineda.

Entrevista: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris