dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

A ritme de 3D

.

Farà uns tres anys, més o menys, les impressores 3D estaven en boca de tothom. S’anunciava una impressionant revolució que afectaria a qualsevol sector econòmic. I poc després aquesta revolució anunciada anà perdent popularitat. A mitjans de 2018 torna a tenir anomenada la revolució de les impressores 3D i d’ençà la primera onada popular s’han succeït les millores a un ritme trepidant.

Com succeí amb les impressores 2D, les impressores 3D han passat de fer modelatge en un sol color a convertir-se en impressores que modelen amb una amplia paleta de colors. Això em recorda a l’oferta de fotos en 3D que comercialitzava fa uns quants anys un establiment de Barcelona. Les aplicacions d’aquesta nova tecnologia són nombroses i sorprenents. Pots tenir, per exemple, una escultura a tamany exacte de tu mateix al rebedor de casa…una mica egocèntric, això sí.

.

Les impressores 3D estan resultant molt efectives en el camp de la salut i, en concret, en l’elaboració de tota mena de pròtesis, aprofitables també en aplicacions veterinàries.

Les empreses han vist com l’ús de les impressores 3D podien afavorir els seus negocis. Així un gegant com Adidas, des de fa menys d’un any, les fa servir per a la fabricació de les soles de llurs sabatilles esportives. Certament amb la impressió 3D és poden produir amb gran facilitat dissenys espectaculars, i aquesta qualitat la coneix a fons el món de la moda que s’ha dedicat a imprimir peces de roba del tot increïbles.

.

I la rauxa per imprimir en 3D no s’atura pas. Recomposicions d’òrgans amb material biològic. Preparació de creacions gastronòmiques. Construcció de barris de vivendes. Producció de cotxes i de vaixells… El planeta ja està prou revolucionat… a base d’impressions 3D!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris