dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Adamo entusiasma el públic en el Festival del Mil·lenni

Fotos: Vicens Tomàs

Continua el Festival del Mil·lenni amb Adamo, el passat dissabte 27, tot un clàssic dels darrers quatre anys davant d’un públic d’entusiasmada fidelitat.

Salvatore Adamo va néixer a Comiso, Sicília i a l’edat de quatre anys la seva família es va traslladar a Bèlgica per treballar a les mines. Ja de ben jove va donar mostres de la seva predisposició al cant. Al llarg de la seva carrera ha compost cinc-cents temes, ha editat deu discos i n’ha venut uns cent milions. Conegut principalment per la seva vessant romàntica, també ha donat mostra del seu humor amb composicions més rítmiques i altres de caire més humanista.

.

Adamo va fer acte de presència amb la seva personal elegància, tant en el seu vestir com en les seves maneres. Cordial i afectuós, acceptava i agraïa les mostres d’afecte, rebent rams de flors amb intercanvi de paraules i besades a la mà.

Al llarg del concert va fer un repàs a la seva discografia, incorporant peces noves del disc que sortirà a la venda el proper mes de febrer.

Amb veu tendra, les romàntiques; i amb peculiar humor i tocs de moviments ballables, les més lleugeres, va mantenir el públic atent i participatiu que es va mantenir al llarg de les dues hores i mitja que va durar el concert.

Cal ressaltar el moment més emotiu de la nit quan va cantar magníficament i en català “Està nevant”, traduïda pel seu amic i compositor Ramon Muns. L’any passat ja la va interpretar i va tornar a oferir-la com a mostra de simpatia, fet que va enaltir l’entusiasme dels assistents corejant-la tots junts en completa complicitat.

Tot un espectacle que es repetirà el proper any seguint la tradició i demanda fidel dels seus fans. Així ho va proposar el director del festival, Martin Pérez, quan va pujar a l’escenari a saludar Adamo i van lligar la proposta davant l’entusiasme del públic assistent.

Text: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

3 comentaris per a “Adamo entusiasma el públic en el Festival del Mil·lenni”

 1. Molt bon article i excel.lents fotos. Només i falta haver mencionat que el clímax del públic va arribar quan va interpretar "Està nevant" en català, traducció del seu amic i músic Ramon Muns -jo mateix- Salutacions! ha dit:

  Molt bon article i fotos. Només hi manca que Adamo va
  interpretar “Està nevant” en català, que pujà al màxim
  la tensió del públic. L’autor de la traducció sóc
  jo mateix, Ramon Muns, músic i amic del Salvatore Adamo. Salutacions cordials!

 2. Carme Beltran ha dit:

  Gracies Ramon Muns pel teu comentari que completa l’article. Tens tota la raó, Adamo va comentar que ja havia cantat l’any passat “Esta nevant” en català i que ho fa per simpatia. La teva traducció es idea i en conjunt va resultar molt emotiu amb el public aplaudint d’empeus. Una abraçada.

 3. Ramon Muns ha dit:

  A l’atenció de Carme Beltran: gràcies. He traduit al francès el teu article i li he fet arribar al Salvatore Adamo. Hi he fet alguns afegitons, que tu lògicament no podies conéixer, i jo sí. Desitjo que no ho trobis malament. Ramon Muns. T’he escrit a través de Messenger. Salutacions cordials. Ramon

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris