dissabte, 17 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aigua de mar bruta i oliosa

Fotos: Carme Beltran

Avui dilluns 30 de juliol he fet aquestes fotografies a la platja de Santa Susanna. Una llengua que semblava fang brut i greixós s’anava acostant i passant-nos pel davant. Eren les onze del matí. Algú pot donar alguna explicació? Això ja ho havia vist altres vegades a la comarca i també al Barcelonès quan anava en tren. No soc l’única que ho ha presenciat; hi havia més gent mirant.

Al principi d’estiu ho havia comentat a persones que crec que ho haurien de saber, i no ho havien vist o no sabien què respondre. Ho he comentat al vigilant de guàrdia que estava a la zona d’embarcament i diu que no ho ha vist.

.

Envio aquestes fotografies per si algú pot donar una explicació, i saber si aquesta aigua d’aspecte fangosa bruta i oliosa s’ha analitzat en alguna ocasió per saber de què es tracta.

Text: Carme Beltran Boix

1 comentari per a “Aigua de mar bruta i oliosa”

  1. Xavi Duran Ramírez ha dit:

    Bon dia,

    Sóc en Xavi Duran, cap de premsa de l’ACA. En relació amb aquest escrit, informar-vos que aquestes taques són d’origen natural i responen a proliferacions de fitoplàncton. No es deu a cap abocament. Adjunto un post que varem publicar al respecte sobre el tema. http://aigua.blog.gencat.cat/2018/07/05/la-presencia-descumes-i-mucilags-al-mar-un-fenomen-de-causes-naturals/

    Salutacions,

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris