dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ara toca treballar

Fotos: @govern

Avui, dia de la pressa oficial de possessió del ja President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Quim Torra, és quan el nostre Govern – sí -, els nostres dirigents s’han de posar les piles i a treballar!

Fins ara hem estat molt de temps en un Procés obligat, forçat, i violentat pel Govern espanyol, el qual ens ha privat de continuar avançant, com sempre hem fet o intentat fer els catalans, ja que és el que millor se’ns dona, amb les nostres tasques de progrés, creació, determinació, de millora cultural, econòmica i social. Ara ja toca treballar; treballar per aconseguir pas a pas, poc a poc, però amb seguretat i contundència els objectius marcats, i ben explicats pel nostre President.

.

Tenim una sortida espectacular en la nostra carrera: la voluntat del poble, un poble entregat, convençut de les seves possibilitats, a pesar de les grans dificultats que ens amenacen i castiguen constantment, com si fent-ho s’aferressin a la vida; com si el càstig només per pensar que volem marxar, que no volem la seva companyia contaminant, no els deixés respirar, en comptes d’aprofitar la capacitat d’una Catalunya emprenedora. Ells sols s’ofeguen en la seva mediocritat, injustícia i la seva ignorància.

Humilment crec que per aconseguir el nostre projecte, que és difícil però molt possible, i que no és, ni mai ho serà l’autonomia, o sigui continuar amb el servilisme. El nostre objectiu és sense cap mena de dubte aprofitar les nostres possibilitats i democràticament, com fins ara, aconseguir la República. Per fer-ho, però, cal en principi convèncer i demostrar que amb la por no tirarem endavant. El poder es manté i s’alimenta de la por, i si no tenim por no hi ha poder.

Foto: Arxiu

Tenim capacitat suficient per utilitzar la nostra arma més preuada, la paraula; doncs, entre d’altres qüestions, considero imperatiu reforçar els nostres vots, o sigui convencent amb dades empíriques, conquistant als nostres familiars, amics, veïns, coneguts, etc. Sí, els que no combreguen ni confien el les nostres possibilitats no creuen que sense la Dictadura del Règim espanyol puguem ser un país pròsper, sanejat i eficient. Hi ha molta gent que no confia en què si Catalunya s’independitza puguin continuar amb els mateixos possibles econòmics, amb el seu estatus social, el seu poder adquisitiu, amb els mateixos serveis, etc. No se’n adonen que Catalunya fins ara ha estat reprimida, encongida, maltractada.

Catalunya és una de les comunitats amb més capacitat, més preparada, on el PIB és un dels més alts de l’Estat que, precisament, si ens separem d’Espanya, l’aire econòmic ens deixarà respirar amb millor fluïdesa, el nostre dèficit no l’actual, etc. No tot seran flors i violes, però estic convençut que si els nostres dirigents no ens fallen, i amb les dades a la mà, amb estudis econòmics fiables els quals estan a l’abast de tothom, millorarem en tots i cadascun dels aspectes.

.

L’altra tasca a treballar, entre moltes altres, és aconseguir l’opinió favorable de la majoria de les nacions europees respecte a la nostra independència. Pel bé de la Democràcia europea, i perquè en el segle XXI no es pot permetre que a Europa hi hagi presos polítics, i que encara es fomenti la Dictadura heretada del Règim Franquista.

No permetem que els nostres fills i els nostres néts visquin aquesta violència il·legal; aquesta manca de valors humans, aquest maltractament als drets de les persones, a la falta total de la llibertat d’expressió, a la injustícia legalitzada.

Doncs endavant! Fem més gran Catalunya. Abracem, com sempre hem fet, a tothom sigui d’on sigui. Utilitzem el seny i la paraula, mare de la nostre cultura. Tinc la seguretat que tots plegats, agafats de les mans, ho aconseguirem!

Visca Catalunya, visca la Democràcia, visca la República.

Text: Josep Garriga | Santa Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris