dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Mar acollirà una seixantena de joves migrats

La roda de premsa | Foto: D.T.A.S.

Els Departament Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament d’Arenys de Mar han presentat aquest divendres, al matí, el projecte per acollir al municipi maresmenc una seixantena de joves i adolescents migrats sense referents familiars tutelats, que van iniciar el seu procés d’arrelament l’any passat a la comarca del Maresme.

La presentació ha estat a càrrec de la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva, i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno. Ambdues han donat a conèixer els detalls de l’arribada i el recurs que acollirà en els pròxims dies aquests joves tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Foto: casalsantvicenc.org

El Departament i el consistori han acordat adaptar el Casal Sant Vicenç per atendre aquest grup de joves, que ja fa més de mig any que són a Catalunya. Georgina Oliva ha destacat que “es tracta d’un grup molt consolidat, que va començar el seu procés d’arrelament al Maresme i que vam haver de canviar d’emplaçament fa unes setmanes”. També ha explicat que el Departament es va comprometre a cercar un espai per tal aquests joves poguessin tornar al Maresme el més aviat  possible. En aquest sentit, Oliva ha agraït al consistori arenyenc i als veïns del municipi que hagin obert la seva població a aquests joves “per donar resposta al fenomen migratori i de crisi humanitària que afronta el país”.

Per la seva banda, l’alcaldessa Annabel Moreno ha explicat que des del consistori ja s’han iniciat els tràmits per disposar d’un reforç educatiu que permeti als joves i menors accedir a l’institut, l’escola d’adults o els Plans de transició al treball que s’ofereixen al municipi. Moreno també ha posat en valor que Arenys de Mar s’hagi declarat vila d’acollida des d’un primer moment, i ha posat com a exemple les moltes famílies mentores que té la vila i que ja han fet cursos per acollir població refugiada. Moreno també ha expressat la voluntat que els joves i menors sense referents familiars que arribaran a Arenys se sentin el màxim d’acollits i integrats a la nostra societat.

Segons han informat fonts del Departament, els adolescents migrats sense referents familiars s’instal·laran al Casal Sant Vicenç el proper dimarts 17 de juliol. El recurs, dut a terme per Intress, es dividirà en unitats convivencials de 10 joves i comptarà amb el corresponent equip educatiu per atendre’ls.

Un fenomen de país

Durant el 2017 van arribar a Catalunya 1.489 joves migrats sense referents familiars. Una xifra que duplica la de 2016 i triplica la de 2015. Segons les dades del primer semestre de 2018 –amb 1.011 arribades-, es preveu que enguany es pugui duplicar el nombre d’arribades de l’any passat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris