dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Argentona recupera la façana original de la casa Puig i Cadafalch

Estat actual de la façana | Foto: A.A.

Argentona ha culminat aquest darrer mes de desembre una nova actuació de rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch al municipi. Aquesta darrera actuació, que ha comptat amb un pressupost d’uns 519.000 euros, s’ha concentrat en el darrer trimestre de l’any 2017 i ha comportat una notable transformació i millora estètica de l’edifici.

Aquesta subfase (fase 2.2) ha servit per a la recuperació de l’envoltant exterior, amb la rehabilitació d’alguns dels elements més característics de la façana, les estructures de fusta com les tanques i tancaments, o la pèrgola, tot un símbol de l’immoble, i altres elements ornamentals.

Una foto de la casa l’any 2011

Segons informen fonts municipals, aquesta intervenció ha permès recuperar ja bona part de la imatge exterior de la casa, així com la seva significació urbana. Les mateixes fonts han avançat que el consistori ja treballa en la sol·licitud d’una nova subvenció per tal de fer front a la següent fase de les obres, que abordarà la rehabilitació interior de l’edifici.

Diverses entitats i particulars van impulsar en els darrers anys diverses iniciatives i queixes reclamant la rehabilitació d’aquest immoble emblemàtic que, després d’aconseguir les subvencions corresponents, ja comença a recuperar el seu estat original.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris