divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arriben els cotxes autònoms

*

A l’any 1996 una supercomputadora guanyà una partida d’escacs a un mestre d’aquest esport. Fa pocs mesos la intel·ligència artificial aplicada a la conducció autònoma ha arribat a una altra fita. Un cotxe autònom ha realitzat una cursa amb un altre cotxe comandat per un pilot expert. Ha guanyat el pilot expert però sols per uns 20 segons de diferència. Certament la conducció autònoma darrerament està generant un allau de notícies. I és que després d’anys de provatures es prepara per escampar-se arreu amb molta rapidesa.

.

Les grans marques d’automoció estan invertint quantitats milionàries en l’impuls dels cotxes autònoms. Així, per exemple, Volkswagen està creant el seu propi sistema operatiu que serveixi com a estructura organitzativa dels cotxes autònoms. I estarà enllestit en poc més d’un any. Ford ha decidit associar-se amb una startup formada el 2017 per organitzar també el seu propi sistema operatiu.

A principis de 2019 Waymo (empresa de Google) farà, després d’anys d’assajos, el desplegament de milers de taxis que operaran sense conductor a l’estat d’Arizona. Ford iniciarà en breu el desplegament a Miami de cotxes autònoms que no transportaran persones, transportaran menjar a domicili. L’empresa Fisker, capdavanters en cotxes elèctrics, s’ha associat amb una empresa xinesa per desenvolupar autobusos autònoms.

.

Al mateix temps que es desenvolupen models de cotxes sense conductor, s’ha creat l’anomenada clau digital. És a dir un codi-clau dins del mòbil que ens permet obrir les portes i posar en marxa el vehicles per mitjà del mòbil. Amb la possibilitat de passar el codi-clau a d’altres mòbils, una forma digital de fer còpies de la clau.

O sigui que ja cal que ens cordem ben cordats els cinturons perquè la resta ho faran els cotxes.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris