divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Barcelona, què t’han fet?

.

T’han convertit en un parc temàtic sense la nostra ànima. Tot el que vols veure és pagant. Pagant Sant Pere canta. Tot el que van fer els nostres avantpassats per gaudir nosaltres ho hem de pagar.

Per exemple, el Parc Güell ha estat gratis tota la vida. Que no ens diguin ara que és per conservar. Els monuments de Catalunya han d’esser gratis per als catalans. Que posin un plus turístic. Tampoc hi anem tant sovint. Només hi són els turistes i és per als turistes. A casa vingueren i de casa ens tragueren. La gent del centre fuig a les afores. Els lloguers són impossibles per al jovent i per a tothom. Han augmentat els pisos turístics. Tot es per ells. Els d’aquí no importem.

.

Necessitem més seguretat ciutadana. Al metro roben cada dia. No castiguen prou als lladres. Ens avisen a nosaltres que vigilem. Impensable seguir així. Ho denuncio formalment des d’aquest escrit. És vergonyós veure robatoris cada dia. Demano càstigs forts i exemplars per els carteristes. Mà dura. Ens hem convertit en vigilants en lloc de ciutadans. En el mes d’agost roben els pisos i, quan truquem per demanar ajuda, l’ajuntament ens diu que no tenen prou vigilància.

.

Vull que els barcelonins tornin a la seva ciutat. Demano salvar la Barceloneta. I demano lloguers econòmics per als d’aquí. No vull a Barcelona només cadenes de roba que estan a totes les ciutats europees. Hem perdut el gust. També, el que és pitjor: la personalitat dels llocs.

On estan les nostres botigues boniques, petites i amb personalitat. Les treuen i posen una cadena de restaurant de menjar ràpid. Aquesta no és la meva Barcelona.

Demano als responsables de la ciutat que facin alguna cosa abans que sigui massa tard!

Text: Núria Texidó | Barcelona

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris