dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Carta oberta a la ciutadania de Mataró

Imatge: mataro.cat

Mataró necessita persones compromeses amb la ciutat i, sobretot amb la seva gent. Tots nosaltres intentem que aquesta ciutat tiri endavant, prosperi, sigui més rica i es converteixi en un lloc el més perfecte possible per viure-hi.

No obstant això, fa massa anys que un dels nostres eixos, el que ens dóna una part de la nostra identitat, no té el suport que es mereix i que necessita. Parlo del barri del Centre.

Es necessari que Mataró tingui gent compromesa amb aquest barri dins l’Ajuntament. Fet que ara no passa.

Per tant, anem camí de convertir Mataró en una ciutat dormitori, en una ciutat morta.

Foto: Arxiu

Un exemple del que acabo de dir. L’altre dia vaig anar a la reunió informativa sobre el Pla d’Impuls al Centre de Mataró (#FemCentre), a Can Palauet. Després d’escoltar l’alcalde David Bote, la regidora Núria Moreno i els comerciants i veïns del Centre, estic convençut que el Pla d’Impuls del Centre és un pla sense cap futur.

Només és fum i ja ens n’hem empassat molt durant massa anys.

L’ambient que hi havia a la sala mostrava la preocupació que tenen els veïns del Centre de tenir solucions immediates i urgents que no arriben.

Estic d’acord que s’ha de traçar un full de ruta, tot i que els nostres polítics ho han transformat en una màquina de vendre fum. La ciutat i el Centre tenen urgències i no podem fer volar coloms. Necessitem solucions reals.

Un bon polític pensa en el bé comú de tota la ciutat i no només en el seu. Per tant, la millor manera de poder aportar alguna solució és tancar acords amb tots els partits i amb els mataronins i les mataronines. Tothom hi ha de participar i dir-hi la seva.

De què serveix presentar un Gran Pla pel Centre de Mataró si després es queda en un no-res o directament es guarda en un calaix? Segurament si els obríssim, trobaríem desenes de plans guardats sense executar. Si els fa mandra fer política de debò, que deixin pas a uns altres que sí vulguin treballar per Mataró.

Ens diuen que “l’objectiu és que el centre sigui més atractiu per a residents, visitants i agents econòmics, que posi en valor el patrimoni i amb condicions òptimes per potenciar l’activitat econòmica”. Veieu com la màquina de fum funciona? Qui està en contra d’un objectiu així? Ningú! Però, com es porta a terme? Aquí és on el govern falla estrepitosament.

També ens diuen que volen “un centre de Mataró per viure-hi, per veure i per viure’n”. Però la realitat és que fa més de 20 anys que no s’ha invertit al Centre. Si no cuidem un òrgan vital com és aquest barri, la ciutat no resistirà gaire més.

El govern està més pendent de l’ampliació del Mataró Parc que de potenciar el nostre comerç, el que sap que aixeca la persiana no només per guanyar diners, sinó per fer progressar la seva ciutat.

Tanquen comerços d’una manera alarmant. Sense ells anem camí de convertir-nos en una ciutat morta. I qui vol viure en una ciutat morta?

Qui no ha passejat pel Centre i s’ha trobat carrers a les fosques? Amb més llum i de qualitat, les persones se senten segures. I una ciutat segura és una ciutat que prospera.

Patim una deixadesa crònica en “estructures de ciutat” com l’auditori del Parc Central Vell, la Plaça Gran, el Cafè Nou… La llista és massa extensa.

Tenim problemes greus de mobilitat al Centre: en transport públic, per manca d’aparcament i per massificació de cotxes. Així pensa el govern vendre una ciutat atractiva perquè ens visitin i enriqueixin la ciutat? La imatge no és precisament bona. No hi ha un Pla de Mobilitat? Segur que està al calaix, com tota la resta.

Els joves de la nostra ciutat on poden gaudir de l’esbarjo i l’oci esportiu, fora de l’horari escolar? Les alternatives són massa escasses.

I la llista pot seguir, per desgràcia de Mataró.

En definitiva, el Centre s’ha de potenciar urgentment abans no mori esperant els plans que mai arriben, però la desídia, la desgana i esperar amb els braços són les actituds que s’han imposat a bona part de la nostra classe política.

Cal compromís. Per això, jo l’agafo davant la ciutadania de Mataró amb aquesta carta oberta i, especialment, amb els meus veïns i veïnes del Centre.

David Lloveras Mir (VOLEMataró)| Mataró, a 13 de març de 2018

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris