divendres, 20 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cineclub Garbí celebra el seu 50è aniversari projectant ‘Los olvidados’

Imatge: Cineclub Garbí

El Cineclub Garbí de Malgrat de Mar enceta temporada (2018-2019) amb una efemèride destacada: la celebració del seu 50è aniversari. La festa tindrà lloc el divendres 23 de novembre, a les 10 de la nit, amb la projecció de la pel·lícula ‘Los olvidados’, de Luis Buñuel. Amb aquesta projecció, l’entitat vol recordar l’efemèride recuperant la primera pel·lícula de l’antic cine-fòrum que, un temps més tard, seria anomenat Cineclub Garbí.

.

L’entitat malgratenca celebrarà també el seu mig segle d’història recollint diferents aportacions com per exemple, fent un breu repàs aleatori de les pel·lícules que s’han projectat aquests darrers 50 anys – en format tràiler – abans de cada projecció de la temporada. A més, a la contraportada de cada full de sala hi figuraran totes les pel·lícules que s’han projectat des de l’any 1968.

El cineclub Garbí és una entitat sense ànim de lucre que cada temporada porta a Malgrat de Mar i comarca un tipus de cinema que sovint no arriba pels circuits comercials habituals. D’aquesta manera, l’entitat pretén dignificar culturalment el poble i oferir la possibilitat de veure bon cinema sense la necessitat d’haver d’anar a les sales de Barcelona o Girona. La programació de l’entitat s’estructura en temporades – d’octubre a maig – durant les quals es projecten entre 12 i 15 títols que han estat prèviament seleccionats de tota la oferta que no arriba suficientment a la seva àrea d’influència (d’Arenys a Tossa).

‘Los olvidados’

Imatges: ‘Los olvidados’

El Jaibo és un adolescent que escapa d’un correccional i es reuneix al barri amb els amics. Uns dies després, el Jaibo mata, en presència del seu amic Pedro, al noi que suposadament va tenir la culpa que l’enviessin al reformatori. A partir de llavors, les destinacions de Pere i el Jaibo estaran tràgicament unides.

Programació: Festival Arrela’t
Lloc: Centre Cultural, carrer del Carme, 26 de Malgrat
Dia: Divendres, 23 de novembre
Hora: 22.00 h.
Entrada: Gratuïta
Organitza: Cineclub Garbí i Ajuntament de Malgrat de Mar

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per