dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Coneixement i sentiment

.

Són dos conceptes que haurien d’anar sempre units per viure correctament i complir amb la llei d’evolució. Però abans de res penso que aquí s’hauria de fer una distinció respecte a la paraula coneixement, és a dir, jo distingiria dues classes de coneixement, el que correspon a la ment inferior, extern i il·lusori, i aquell que es pot considerar sinònim de saviesa i que pertany a la ment superior i naturalment, a la naturalesa divina de l’home.

I entrant en el camp del sentiment, o sigui, la qualitat de sentiments ( ens referim als positius) que tenim en el nostre cor espiritual. Si hem assolit la bondat i la compassió, ens adonarem que tenim l’obligació de comunicar als altres allò que sabem i que els pot beneficiar en el seu procés evolutiu.

.

Per això és tan important tenir harmonitzats la ment i el cor. Si no tenim això resolt, sempre serem més o menys esclaus i servidors de la ment, quan en realitat, és aquesta la que ha de ser la nostra col·laboradora, per seguir el Camí.

L’expresident de la Societat Teosòfica C. Jinarajadasa, ens ho diu ben clar en el següent pensament :

“ Lo que importa, no es la cantidad de conocimientos que tenéis en vuestra cabeza, sino la calidad de sentimientos que existen en vuestro corazón “

Quan diem que hem de purificar els nostres vehicles astral i mental. L’astral o emocional on hi tenim els sentiments, les emocions, els desigs de tota classe, i el mental o el magatzem de pensaments, bons i no tan bons; aleshores volem dir que hem d’harmonitzar la nostra ment i el nostre cor, perquè el nostre instrument que és la nostra personalitat produeixi bona música, és a dir, parli i actuï correctament.

.

Fixem-nos amb la il·lustració que he adjuntat en la capçalera d’aquest article. Un ninotet que està tocant una guitarra que va del cervell fins al cor, i diu: Afinando… i afinar el nostre instrument vol dir moltes coses, tots ho sabem. Per. exemple, aprendre la lliçó que la vida ens té preparada cada dia, comprendre a la fi que hem de domesticar la nostra personalitat cada dia una mica perquè pugui esdevenir la vertadera servidora del nostre ésser espiritual, el Jo Superior, allò que realment som, anar-nos esmenant dels nostres defectes, I sobretot, tal com he dit, harmonitzar i sincronitzar la nostra ment i el nostre cor.

Un altre pensament que sintetitza gairebé tot el que he volgut dir aquí.

“La vida no és un mero pasatiempo, es una oportunidad de servicio”.

Henry Thomas Hamblin

Article: Jacint Espel

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris