dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una nova taula de treball potenciarà esport i feina al Maresme

Foto: Arxiu

La Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal han impulsat el projecte Esport i Feina del Maresme. Aquesta iniciativa, duta a terme a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, té com a doble objectiu potenciar els equipaments i les activitats esportives de la comarca, i promocionar nous llocs de treball vinculats al sector.

En aquest sentit, el projecte pretén consolidar el Maresme com un destí esportiu de referència arreu del país, promocionar la pràctica esportiva entre el conjunt de la ciutadania, afavorir la inserció laboral del col·lectiu juvenil, i posar en comú i coordinar l’execució de projectes esportius dins d’un àmbit supramunicipal entre el sector públic i privat. En aquesta línia, el pla estarà coordinat per una taula de treball, es desenvoluparà en un total de quatre fases, i comptarà amb el suport directe dels diferents agents territorials del sector. Un altre dels objectius prioritaris és aprofitar la infraestructura dels equipaments esportius existents per treure’n un major rendiment, optimitzar-ne el seu servei, i coordinar-ne el funcionament a través d’una única oficina comarcal.

Presentació del projecte

El primer pas d’actuació ha estat l’elaboració d’un mapa d’activitats econòmiques de l’esport. A través d’aquest estudi s’ha conclòs que el Maresme compta, actualment, amb un total de 105 espais potencials per a la pràctica esportiva. A més, hi actuen 50 clubs esportius, 42 empreses de gestió i serveis esportius, 227 centres privats i empreses del sector, i 73 allotjaments amb Segell de Destinació Turística Esportiva (23 acreditats dels quals amb el Segell de Turisme esportiu de l’Agència Catalana de Turisme) i amb activitats o condicions adaptades a esportives.

El següent pas del projecte serà la constitució d’una taula de treball público-privada encarregada de recollir les propostes d’ambdós sectors, valorar els recursos existents i generar sinèrgies i projectes que siguin cabdals per a desenvolupar el turisme esportiu. En aquest sentit, fins al proper mes de setembre resta obert el període de presentació de projectes amb l’objectiu que les primeres accions del projecte vegin la llum a principis del 2019.

El projecte va ser presentat públicament el passat 3 de juliol a la seu social del Club Nàutic el Balís de Llavaneres amb la participació de la Diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i el president del Consorci  de  Promoció  Turística  Costa  del  Maresme i vicepresident del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris