divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desarticulen a Mataró un grup dedicat a plantacions de marihuana a gran escala

Fotos: M.E.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mataró han desarticulat un grup especialitzat en plantacions de marihuana a gran escala. La investigació es va iniciar el passat mes de setembre quan els agents van saber que en dues cases molt properes, situades en una urbanització de Mataró, podria haver-hi plantacions de marihuana. Les investigacions es van allargar durant els mesos d’octubre i novembre, i els registres es van fer simultàniament el dijous 29 de novembre.

Durant l’operatiu, els agents van localitzar entre les dues cases un total de 4.200 plantes de marihuana i 900 euros en metàl·lic. Els habitatges, on hi havia gossos de raça perillosa, comptaven amb tota la infraestructura que acompanya el cultiu de marihuana, com ara aparells d’aire condicionat, focus, ventiladors i transformadors.

.

Durant el mateix operatiu policial, els agents van detenir cinc persones, tres homes de 44, 36 i 23 anys i dues dones de 42 i 32 anys. L’home de més edat seria l’encarregat de les dues plantacions i la resta tenien diferents tasques assignades. Els Mossos d’Esquadra han informat que el valor al mercat il·lícit de la marihuana s’aproximaria als 100.000 euros, i el valor defraudat a la companyia elèctrica de cadascun dels domicilis seria d’uns 30.000 euros.

Dos dels detinguts van quedar en llibertat a l’espera que el jutjat els citi a declarar. La resta de detinguts van passar a disposició judicial el dissabte 1 de desembre i el jutjat va decretar llibertat amb càrrecs. Els delictes pels quals estan investigats són pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i contra la salut pública en el vessant del tràfic de drogues.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris