divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desmantellen quatre plantacions de marihuana a Tordera i Blanes

Imatges: P.N.

Un total de set persones han estat detingudes per tràfic de drogues acusades de ser els presumptes autors de delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i defraudació del fluid elèctric. Segons informen fonts policials, els detinguts formaven part d’un grup delictiu dedicat al cultiu indoor de marihuana que posteriorment exportaven a diversos països europeus. En el marc d’aquesta operació duta a terme per la policia espanyola, també han estat imputades tres persones més i s’han intervingut un total de 170 quilos de marihuana en els set registres realitzats.

.

La investigació sobre aquest grup, establert a Blanes i Tordera, es va iniciar l’any passat quan els agents van tenir coneixement de l’existència de diverses persones dedicades al tràfic de drogues. Les posteriors investigacions van concloure que els sospitosos es dedicaven a gestionar cultius de marihuana tipus indoor, normalment en habitatges ocupats o llogats per aquesta finalitat, on establien unes instal·lacions perfectament equipades amb llums halògens de gran potència per subministrar escalfor a les plantes. També comptaven amb transformadors i ventiladors per regenerar l’aire de l’interior, aparells d’aire condicionat per disminuir la calor de l’estança i extractors per treure l’aire a l’exterior.

.

Per altra banda, aquest grup tenia contacte directe amb altres traficants de França i Alemanya que, una vegada que la substància era recol·lectada i empaquetada, l’anaven a recollir per al seu trasllat fins als seus països d’origen on el preu de la marihuana es multiplicava. Els principals investigats controlaven diversos cultius, utilitzant per a això persones de nacionalitat estrangera amb dificultats econòmiques. Els responsables pagaven el lloguer de l’habitatge, on hi vivien els cuidadors del cultiu, a qui els lliuraven setmanalment petites quantitats de diners.

Registre policial

Segons informen les mateixes fonts, la investigació ha estat duta a terme en diverses fases. Al juny de 2017, i amb la col·laboració de la policia francesa, es va intervenir un total de 90 quilos de marihuana a Marsella. Per altra banda, el passat mes d’abril van ser interceptats 110 quilos de marihuana amagats dins d’una furgoneta amb matrícula alemanya. El conductor va ser detingut a la Jonquera quan intentava abandonar l’Estat espanyol. En aquesta darrera fase de l’operatiu, i després de diversos mesos d’investigacions, la policia va realitzar set registres domiciliaris – cinc a Tordera i dos a Blanes – durant els quals es van desmantellar quatre cultius indoor de marihuana i es van confiscar 60 quilos d’estupefaent.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris