diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detecten exemplars de vespa asiàtica a Arenys de Munt

Niu de vespa asiàtica | Imatge: YouTube

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha informat que en els darrers dies s’han trobat exemplars de vespa asiàtica al municipi, concretament a la riera de Sobirans i a la zona del Torrent d’en Puig. Actualment està confirmat que aquesta espècie invasora s’ha estès pels parcs naturals del Montnegre i el Corredor, i del Montseny. Des del consistori arenyenc ha informat que prendran totes les mesures possibles per controlar aquesta plaga.

Fins ara, la vespa asiàtica s’havia instaurat sobretot al nord d’Espanya però cal recordar que, segons les últimes dades recollides pel Servei de Fauna i Flora de la Generalitat, aquest insecte va arribar l’any passat a cinc noves comarques catalanes: El Maresme, la Cerdanya, el Berguedà, el Bages i el Vallès Oriental.

La vespa asiàtica és una espècie invasora originària de la Xina, el nord de l’Índia i Indonèsia. És una espècie depredadora natural de les abelles de la mel. Va introduir-se a finals del 2004 a França, i posteriorment s’ha anat estenent a una velocitat estimada de de 100 km/any. Les comarques catalanes que pateixen més afectacions en el sector de l’apicultura són l’Alt Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l’Estany i el Gironès. Actualment, aquesta espècie es troba ja plenament instal·lada a Catalunya.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris