diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dos maresmencs guanyen el primer premi d’escultura de neu a Andorra

‘Entre Murs’ | Foto: Marc Sala

Dos escultors maresmencs, el mataroní Ramon Masramon i l’argentoní Marc Sala, es van endur diumenge passat el primer premi del Concurs Internacional d’Escultures de Neu del Pas de la Casa 2018 amb l’obra ‘Entre Murs‘. Segons explica el portal Comú d’Encamp, el jurat va seleccionar aquesta peça per “la dificultat tècnica i per la simbologia de l’escultura, que mostrava murs sortints i entrants fent referència al pas dels refugiats i les diferents barreres que es troben”.

Després de rebre el premi, els dos guanyadors van destruir l’obra “per denunciar la indiferència dels governs davant la crisi dels refugiats“, va subratllar Masramon. Precisament, la idea de l’obra va ser de l’escultor mataroní que va comptar amb l’estimable col·laboració de Sala per a la seva realització. Així, ‘Entre Murs’ simbolitza els obstacles amb què es troben els refugiats, obligats a deixar al seu país d’origen, i, molt sovint, mal rebuts als països “d’acollida”.

Aquesta és la quarta edició del concurs andorrà en la qual hi participa Ramon Masramon. Sala i Masramon ja van obtenir l’any 2015 el segon el premi del mateix certamen amb ‘El Minotaure’, una obra ideada en aquella ocasió per l’escultor mataroní Edu Casademunt.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris