divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dosrius aposta pels radars pedagògics

Fotos: A.D.

L’Ajuntament de Dosrius ha posat en funcionament aquest mes de setembre dos radars pedagògics en diferents punts del municipi: un, a la carretera de Can Massuet del Far; i l’altre, al carrer Mossèn Cinto Verdaguer (carretera B-510). Segons informen fonts municipals, aquests aparells tenen com a missió informar els conductors de la velocitat a la qual circulen.

En aquest sentit, els dispositius es limiten a indicar els quilòmetres per hora a través d’una pantalla led que marca la velocitat dels vehicles i afegeix una cara d’aprovació o enuig, en funció de si es compleix o no el límit establert a la via, que reforça el missatge per als conductors. Per altra banda, aquests radars també permetran obtenir dades sobre la velocitat dels vehicles que circulen per la carretera de Can Massuet del Far i el carrer Mossèn Cinto Verdaguer, que serviran al consistori maresmenc per valorar la posada en marxa de mesures per disminuir un eventual excés de velocitat.

.

Les mateixes fonts consideren que es tracta, doncs, d’un sistema amable que permet garantir la seguretat de les persones usuàries de la via pública sense la necessitat d’aplicar mesures agressives per als vehicles com bandes sonores o passos elevats. Actualment, els dos radars es troben en fase de proves i, posteriorment, el mateix consistori valorarà la idoneïtat i la conveniència de la seva instal·lació definitiva.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris