dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dosrius aprova el projecte d’urbanització per a l’Institut i la futura Biblioteca

El projecte d’urbanització | Imatge: Aj

L’Ajuntament de Dosrius ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització dels terrenys de Can Batlle, de titularitat municipal. L’objectiu de l’equip de govern és que els treballs comencin durant el segon semestre d’enguany, i que es desenvolupin en una única fase amb una durada aproximada de dos mesos.

El pla, amb un cost estimat d’uns 939.000 euros, té com a objectiu reactivar la zona, millorar l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels diferents carrers i convertir aquest espai en la seu del nou edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp.

Segons avancen fonts municipals, el pla urbanístic municipal compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 410.250 euros, tot i que el consistori ha iniciat gestions per augmentar la seva quantia. El passat mes de juny govern català va traslladar a l’Ajuntament el compromís de licitar enguany la redacció del projecte executiu de l’edifici de l’Institut, mentre que el projecte executiu de la biblioteca municipal ja ha finalitzat la seva fase de redacció i resta pendent de l’inici de la seva execució.

Des del consistori s’explica que el projecte d’urbanització de Can Batlle serà la inversió “cabdal” de l’Ajuntament de Dosrius aquest 2018.

Actuacions previstes

Les obres afectaran els carrers Can Batlle, Torrent d’en Vergés i de la Riera de Canyamars, i consistiran en l’asfaltatge dels vials i de les voreres; la finalització i cobertura del Torrent Costes d’en Vergés; la dotació d’una nova xarxa de sanejament; l’habilitació d’una nova xarxa de distribució d’aigua potable i d’una nova instal·lació de subministrament elèctric; la disposició de nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà; i la creació d’una futura zona d’aparcament amb 68 noves places, quatre de les quals de tipus adaptat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris