divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dwayna & The Band: ‘Els nostres directes són la nostra forma de vida’

Dwayna & The Band

Després d’enregistrar els seus dos primers treballs, Dwayna & The Band han decidit donar un pas més enllà i gravar el seu primer disc “de veritat”, ‘Contes sense Llegendes‘, amb tota la banda i enregistrat en un estudi professional. Per assolir aquest objectiu, la Laia Melgosa (Dwayna) i la resta de membres de la banda han obert una campanya de Crowdfunding per finançar una part d’aquest nou projecte il·lusionant.

Com va sorgir la inspiració de ‘Contes sense Llegendes’?
Sempre he escrit històries i contes, primer per mi i més tard pels meus fills, i em feia molta il·lusió ajuntar algunes de les cançons-conte que tinc en un mateix àlbum.

Dwayna

Quines històries expliquen cadascuna de les nou cançons?
Hi ha una mica de tot: històries de fades, princeses, dracs, i històries reals convertides en conte però que sorgeixen de les experiències viscudes a la meva vida i les aventures amb la banda.

A més de Blues i Rock, amb quins altres estils musicals hi comptareu?
Hi ha una mica de rumba, una mica de soul i melodies fusionades que parteixen de la música clàssica.

Aquesta fusió de gèneres és una mica el vostre tret d’identitat?
Si, sóc una amant de la música i el meu repte personal es fusionar tots els estils dins de les bases de rock i blues que són els estils que més gaudeixo i amb el que més m’identifico; però no li faig el lleig a res mentre sigui música!

També teniu el projecte de fer un videoclip professional?
Encara no està molt clara quina cançó serà la guanyadora per realitzar el videoclip; esperarem a que estiguin tots els temes editats per decidir quina serè l’escollida per fer el vídeo. En principi es gravarà aquí, a la Vall d’Aran, però sempre poden haver-hi canvis d’última hora (riu).

Com viviu els vostres directes?
En realitat nosaltres som músics més de directe que no pas d’estudi, i no sé si hi ha una manera de definir com es viu un directe quan per nosaltres és una forma de vida i estiguem amb una o cent persones sempre deixem fluir la màgia del moment i ho donem tot perquè en realitat sentim la música tan profundament que no sé ben bé com definir-ho d’una altra manera que no sigui aquesta…

.

Què us aporta el vostre públic?
Tot! La il·lusió, el sentiment, la força per seguir lluitant en aquest món tan difícil i amb tanta competència. No hi ha diners que paguin veure com algú s’emociona amb una cançó que ha sortit del teu cor; veure com els meus guerrers, quan som a l’escenari, ho donen tot; i la fusió que fem, i que fa que la gent t’aplaudeixi molt abans d’acabar una cançó, es màgica e impagable. Són part del nostre engranatge.

Com teniu previst presentar el nou CD?
Farem quatre concerts de presentació, a Barcelona i Madrid, però encara hem d’acabar de definir el lloc. A Lleida farem la presentació al Pub Zappa, i a la Vall d’Aran la farem al pub Eth Gahus, en una festa on qualsevol dels nostres mecenes, sigui quina sigui l’aportació, estan invitats per celebrar-ho tots junts i en família!

Què vindrà després de ‘Contes sense Llegendes’?
Ui! Després d’aquest disc, estic preparant un format completament diferent amb peces clàssiques que he anat component durant tota la meva vida i algunes versions modernes, però amb el meu ‘toque’ i la meva variació personal, tot instrumental. La intenció és fer un cara a cara amb peces molt conegudes entre els quals hi ha Yan Tiersen, Metallica, mychel Nymann, Chopen, Bach, Bandes Sonores, etc. Per això haurem d’esperar a finals de l’any 2019, però per suposat hi vindran moltes coses més!

Entrevista: Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris