dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme es trasllada de nou a l’antiga Laietània

Cartell de les Jornades

La comarca del Maresme acollirà a partir de proper 18 de març fins al mes d’octubre diverses activitats de les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània, un programa que pretén posar en valor i difondre el patrimoni iberoromà de la comarca.

Un any més, la nostra comarca torna a fer un tomb per la història i es trasllada, de nou, a l’època de la Laietània. Aquest és l’objectiu de les Jornades de Difusió del Patrimoni de la Laietània, que enguany arriben a la seva vuitena edició. Aquestes jornades, organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i els ajuntaments i museus de Premià de Dalt, Argentona, Mataró, Arenys de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Dalt, estan dirigides a potenciar i posar en valor el patrimoni romà que alberga el Maresme. De manera complementària a les activitats organitzades en el marc de les Jornades els museus d’Argentona, Arenys de Mar Mataró, El Masnou, Mataró i Premià de Mar també oferiran exposicions per aprofundir en el llegat iberoromà.

Les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània arrenquen el diumenge 18 de març amb la celebració de la IV Festa Romana de Premià de Mar. A partir d’aquesta data se succeiran múltiples activitats com ara visites guiades, rutes arqueològiques, tasts al celler romà, conferències i fires que acostaran la història i el patrimoni romà a veïns i visitants de la comarca. Des del mes de març fins a l’octubre totes les localitats que formen part de la iniciativa acolliran un bon nombre d’activitats, d’aquesta manera els visitants podran recórrer diversos emplaçaments del Maresme i conèixer més espais de la comarca.

Novetats 2018

Entre les novetats d’enguany, les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània comptaran amb la celebració de la primera edició del Simpòsium d’Arqueologia Laietana. Una trobada que se celebrarà el 12 de maig i que té com a objectiu esdevenir un espai de comunicació i de reflexió per donar a conèixer el resultat de la recerca arqueològica que s’està duent a terme al Maresme. Segons el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, aquesta trobada ‘és una oportunitat per projectar i difondre tota la feina que s’està realitzant per a la recuperació del nostre patrimoni iberoromà. Aquestes jornades i el mateix Simpòsium són grans aparadors del nostre llegat’.

Per altra banda, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme han destacat la implicació de l’Arxiu Comarcal i dels diferents museus de les localitats participants en les Jornades de Difusió per tal de fer aquest espai de trobada una realitat. També s’agraeix el compromís dels ajuntaments de Premià de Dalt, Argentona, Mataró, Arenys de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Dalt per col·laborar activament i implicar-se una vegada més en aquesta vuitena edició.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris