divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme Sud rebrà durant nou dies aigua de la dessaladora de la Tordera

Dessalinitzadora de la Tordera | Fotos: Arxiu

L’empresa Sorea ha informat als seus abonats del Maresme Sud que, degut a treballs de manteniment de l’Estació de Tractament d’Aigües Potables (EAP) del Ter portats a terme per Aigües Ter Llobregat (ATLL), l’aigua subministrada entre el 19 i el 27 de novembre tindrà un major percentatge d’aigua dessalinitzada. Així, durant aquests dies, els municipis del Maresme Sud rebran aigua de la dessaladora de la Tordera (Blanes) barrejada amb aigua del Ter. Més concretament, l’aigua subministrada serà en un 25% d’origen TER i en un 75% procedent de la Instal·lació de Tractament d’Aigua Marina (ITAM) de la Tordera.

Foto: Arxiu

A través d’un comunicat, l’empresa gestora del cicle integrat de l’aigua recorda que l’aigua subministrada als municipis del Maresme Sud procedeix normalment de la conca del Ter i és potabilitzada a la planta de Cardedeu, gestionada per Aigües Ter Llobregat (ATLL). Per la seva part, els usuaris de la zona Nord de la comarca reben l’aigua de l’ETAP de Palafolls.

Des de fa un temps, els municipis del Maresme Sud també poden rebre aigua de la dessaladora de la Tordera. El mix de l’aigua subministrada depèn de factors com la demanda i de l’estratègia d’explotació que determina l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en funció de l’estat de les reserves d’aigua o de raons de tipus operatiu. Per tant, en determinades circumstàncies, l’aigua subministrada a aquests municipis pot contenir una menor proporció procedent del Ter, que es complementa amb aigua de la dessaladora.

A partir del dia 28 de novembre, segons informa la mateixa empresa, es tornarà a la normalitat amb un percentatge d’aigua d’origen Ter situat entre el 95 i el 100%.

Mineralització mitjana i dèbil

L’aigua del Ter té una mineralització mitjana, amb una proporció majoritària de calci i bicarbonats en la seva composició minera. Per la seva banda, l’aigua dessalada té una mineralització molt més dèbil. Aquest canvi en la proporció de sals minerals majoritàries presents fa que l’aigua tingui una percepció organolèptica (de sabor i olor) diferent a l’aigua 100% del Ter. Sorea ha remarcat, però, que l’aigua subministrada té absoluta garantia sanitària segons la normativa reguladora de les Aigües de consum humà.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris