dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme viu amb expectació l’eclipsi de lluna

Fotos: Grup Astronomia Tiana

Unes 250 persones es van aplegar a l’Observatori Astronòmic de Tiana la nit del divendres 27 de juliol per a l’observació de l’eclipsi de lluna, el més llarg d’aquest segle. El Grup d’Astronomia de Tiana va posar a disposició dels assistents dos telescopis al jardí de l’Observatori amb els que tothom va poder veure la Lluna en diferents moments de l’eclipsi. També, com en altres municipis maresmencs, la platja de Calella va acollir aquesta mateixa activitat, que malgrat el fort vent va comptar amb una bona participació, en aquest cas organitzada pel Grup d’Astronomia Amics de Calella.

Durant l’esdeveniment els assistents van rebre explicacions científiques del perquè es produeixen els eclipsis, quines són les condicions idònies per a observar-los i també es van respondre tots els dubtes que tenien les persones que hi van participar.

.

El públic, bàsicament familiar, va gaudir de l’activitat durant les més de tres hores que va durar l’eclipsi de manera lúdica però amb contingut de qualitat, només esborronat per alguns núvols passatgers.

Àlbum de Fotos

.

L’observació a Calella | Foto: R.T.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris