dissabte, 19 de octubre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El món local presenta recurs per defensar el protocol de la pobresa energètica

Imatge: Youtube

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han presentat aquesta setmana recursos d’apel·lació contra la sentència del passat 4 de desembre que declarava la nul·litat del protocol per a l’aplicació de la Llei 24/2015 de pobresa energètica.

La sentència del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona donava validesa a la impugnació feta per Endesa Energia, S.A.U i Endesa Energía XXI, S.L.U. contra l’esmentat protocol. Per la seva part, les dues entitats municipalistes asseguren que l’esmentat protocol no és susceptible d’impugnació, ja que no es pot considerar una disposició de caràcter general ni un acte administratiu impugnable.

El president de l’ACM i exalcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (PdCat), i el president de l’FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), han coincidit a assenyalar que aquest protocol és una “una eina resultant del compromís del Govern de la Generalitat i la representació civil i institucional catalana per fer front a la pobresa energètica” fixada per la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica. En aquest sentit, les dues entitats municipalistes s’han proposat defensar aquest compromís. Segons subratllen, aquest protocol era l’eina que tenia el món local per evitar que les empreses subministradores d’energia tallessin el servei a persones que no poden pagar.

Segons recorden les dues entitats municipalistes a través d’un comunicat, tot i que la Generalitat va fer difusió d’aquest protocol, és tracta en realitat d’una proposta elaborada per una comissió de treball que no ha estat aprovat mitjançant resolució administrativa ni ha estat signada per ningú, no té caràcter obligacional, no pot innovar l’ordenament jurídic amb vocació de permanència en el temps i no pot produir efectes ad extra. Aquest document es va elaborar a l’empara del que determina l’article 6 de la llei 24/2015, de 29 de juliol, que hores d’ara és plenament vigent.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per