dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els drons repartidors

.

Fa uns mesos Amazon anuncià que tenia previst incorporar drons de repartiment. I al públic en general se li va gravar en ment aquestes previsions, doncs tenien un aire de pel·lícula de ciència-ficció. Farà un parell de setmanes Airbus, el gegant de l’aeronàutica, manifesta que vol emprar drons per fer repartiments de paquets de petites dimensions i que, a finals d’aquest any, vol començar a repartir amb aquests ginys a Singapur.

Les previsions d’Amazon no només s’estan acomplint amb una gran rapidesa sinó que les administracions polítiques arreu del món s’estan implicant amb aquest projecte. Així, per exemple, Amazon ja ha començat a planificar als Estats Units les autopistes aèries per on han de passar els drons. I també està oferint mesures de seguretat amb el disseny de drons amb capacitat d’autodestruir-se si poden provocar una col·lisió.

.

De fet els drons ja fa temps que fan repartiments puntuals, fruit d’urgències de tot tipus. A l’Àfrica, posem per cas, s’utilitzen per transportar sang a zones de difícil accés.

Aquests robots aeris, com alguns experts assenyalen, són una revolució tecnològica equivalent a la dels mòbils perquè, com passa amb els mòbils, la seva funció essencial –en el cas dels drons:volar- ha quedat complementada per moltíssimes altres funcions que els fan extraordinaris. Però hem d’anar amb compte i procurar que els avantatges que ens proporcionin siguin superiors a les molèsties. Jo crec que segur que ho farem bé perquè sinó haurem d’aprendre a…esquivar drons!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris