dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els nous assistents domèstics

.

Els assistents personals de la llar o altaveus intel·ligents són uns dispositius revolucionaris que han vingut per quedar-se a les nostres cases com elements indispensables per facilitar-nos el dia a dia. Certament aquests dispositius no són un mico de fira, puntual i fugisser, com constata, per exemple, Google, quan afirma que ja han venut del seu propi model desenes de milions d’unitats.

Aquests assistents semblen una mica l’ordinador saberut de la nau Star Trek. Són dispositius que responen qualsevol pregunta: ens poden aportar dades enciclopèdiques, donar-nos la cartellera del cinema més proper, explicar-nos la previsió del temps…Però a més de la funció de saberuts poden controlar milers de dispositius dins o fora de la llar; així, per exemple, poden connectar el televisor directament al canal que volem, baixar les persianes, canviar l’alarma del despertador…Per acabar de rematar la jugada, funcionen també com a subministradors de tota la música existent al món.

.

Uns prodigis a les nostres llars, els quals, estan també incorporant pantalles de vídeo per ampliar l’experiència futurística. Amazon, Facebook o Google són alguns dels grans fabricants tecnològics que ja tenen els seus propis models amb pantalla amb els que podrem cercar, entre innumerables funcions, les fotos que triem dels nostres arxius personals.

I tot plegat amb immediatesa, perquè està clar que ho volem tot i ho volem ja!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris