dilluns, 16 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

ERC Arenys Mar denuncia que l’Estat posa en perill ecològic el corall vermell

Imatge: YouTube

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) d’Arenys de Mar ha mostrat el seu “rebuig frontal” a la decisió del Govern espanyol d’aixecar la prohibició d’extracció de corall vermell a la costa catalana, en concret des d’Arenys de Mar fins a Begur, concedint una dotzena de llicències.

Els republicans arenyencs consideren que a més de ser “una ingerència greu” del govern espanyol a Catalunya, aquesta decisió estatal – emmarcada en l’aplicació de l’article 155 – és “una prova clara del seu desconeixement del nostre territori i del perill ecològic que suposa aquesta extracció”. ERC Arenys de Mar també denuncia que amb aquesta mesura “l’Estat obvia l’estudi dels científics que el 2017 van alertar de la desaparició del corall” motiu per al qual la Generalitat va decretar una moratòria de 10 anys.

Per la seva part, la senadora republicana Elisenda Pérez ha exigit explicacions al govern espanyol per aquesta decisió, que suposa una “greu amenaça” per la supervivència d’aquesta espècie. A més, una arenyenca ha obert una iniciativa a través de Change.org per aturar aquestes llicències.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per