dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Èxit absolut del violinista Ara Malikian al Festival Porta Ferrada

Malikian va connectar amb el públic des de l’inici del concert

Fotos: Vicens Tomàs

Ara Malikian, el virtuós violinista d’origen libanès que resideix a Madrid, va presentar el passat diumenge dia 13 d’agost, al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el seu darrer treball ‘La Increíble Gira del Violín‘.

Amb els llums de l’escenari apagats, sona el violi del seu avi. Ningú el veu però ja ha començat la nit màgica. De sobte un focus el fa present. Aplaudiments de benvinguda. Ha començat l’actuació, la primera peça, que interpreta dura 17 minuts, i que s’inicia amb una dolça melodia de Jimi Hendrix per tancar els ulls o mirar les estrelles. Després, subtilment, puja l’energia amb el Rèquiem de Mozart, finalitzant amb un tema propi potent i energètic.

.

Ara Malikian es va iniciar en el violí de molt jovenet a través del seu pare i, molt aviat, va destacar pel seu talent. Durant el període de la guerra libanesa no va parar d’estudiar, fins i tot als refugis antiaeris. Als 12 anys ja va fer el seu primer concert important. El seu aprenentatge el va encaminar a aprofundir en les seves arrels, però també es va introduir en altres cultures de l’Orient mitjà.

Aquest destacat artista internacional no ha parat de gaudir del seu violí compartint escenaris arreu del món. El seu repertori és variat; des de Paganini a David Bowie, Led Zeppelin, a més de temes propis. L’artista va presentar totes les seves interpretacions amb simpatia i sentit de l’humor. Va emocionar amb la història del violí del seu avi, i més encara amb el tema dedicat als refugiats, recordant el genocidi armeni de 1915.

Malikian és un violinista consolidat i reconegut arreu. El seu virtuosisme el fa únic. Ell és l’art i l’espontaneïtat al seu grau màxim dalt de l’escenari, que aconsegueix deixar el públic entusiasmat i agraït d’haver compartit una nit fantàstica sota la llum de les estrelles.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris