dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Humana recupera 487 tones de roba usada al Maresme

Classificació de la roba | Fotos: Humana

L’organització sense ànim de lucre Humana ha recuperat durant el 2017 un total de 487 tones de roba usada en prop d’una trentena de municipis del Maresme, un 44% més que l’any anterior. Segons l’entitat, aquest increment confirma la confiança en una gestió del residu tèxtil amb un benefici ambiental i social.

Els municipis maresmencs on l’any passat es va recollir més roba usada són Vilassar de Mar (90 tones), Calella (47), Montgat (40), Premià de Dalt (39) i Mataró (23). Segons informa la mateixa entitat, la reutilització i reciclatge de la roba recuperada al Maresme ha evitat l’emissió de 1.545 tones de CO2.

La roba procedeix dels 140 contenidors de color verd d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. Cal tenir en compte que el tèxtil és la fracció recollida selectivament amb potencial d’aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica o el plàstic. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

L’objectiu de la Fundació és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus. A Catalunya, Humana ha recollit 5.082 tones al 2017.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris